KDO gaat pas in laatste kwartier op de knieën voor DSOV

KDO is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van koploper DSOV. De ploeg van Raymond de Jong verloor in Vijfhuizen met 2-0. De Kwakelaars boden de lijstaanvoerder van de zondag tweede klasse C (West 2) goed weerstand, maar gingen in het laatste kwartier alsnog onderuit.

De gasten begonnen zaterdagmiddag goed aan het duel en namen brutaal het initiatief. Bart Hoving vergat een schot te lossen en Sven Vlasman omspeelde doelman Dennie van der Giezen (vorig seizoen Swift, red.), alleen week hij te ver uit naar buiten waardoor zijn schot uit een lastige hoek rakelings langs de paal ging. Even later kreeg Vlasman een nieuwe kans, maar mikte deze keer uit kansrijke positie over.

Het DSOV van voormalig Pancratius-trainer Bart Jansen ontsnapte daardoor aan een vroege achterstand. Halverwege de eerste helft liet de thuisploeg zich meer gelden. De Kwakelse verdediging moest handelend optreden door een bal van de lijn te koppen en werd vlak daarna gered door de paal. De druk nam ook in het tweede bedrijf meer toe. Toch lukte het DSOV pas in het laatste kwartier om aan de leiding te komen. Hernan Noorman kon makkelijk wegdraaien op de rand van het strafschopgebied en vervolgens de 1-0 binnen schieten.

KDO was hierna niet meer bij machte om serieus aanspraak te maken op een gelijkmaker. DSOV besliste het duel zes minuten voor tijd. Opnieuw nam de geroutineerde aanvoerder Noorman zijn ploeg bij de hand door de 2-0 te maken. De gasten slaagden er niet in om op de juiste momenten toe te slaan en keerden zo met lege handen terug uit Vijfhuizen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).

Verslag Paul Hogerwerf
Archieffoto Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO