KDO gunt André Wetzel (HVV) geen punt in De Kwakel

Na twee onnodige nederlagen op rij in de competitie heeft KDO voor een verrassing gezorgd door koploper HVV te verslaan. De ploeg van Raymond de Jong was met 3-1 te sterk voor de Hagenezen, die onder leiding staan van voormalig AFC-trainer André Wetzel.

KDO, gesteund door de midweekse 3-0 bekeroverwinning op MSV’19, liet direct zien voor een goed resultaat te willen gaan in een boeiend duel. In de elfde minuut kwam de thuisploeg via Thomas Stevens aan de leiding. De jonge rechtsbuiten zag zijn eerste schot gekeerd worden door de doelman, maar in de rebound was het alsnog raak: 1-0. HVV was hierna voetballend bij vlagen beter dan KDO, alleen stuitten de bezoekers diverse malen op de hechte defensie van de Kwakelaars.

Vlak na rust profiteerde KDO optimaal van een blunder van de Haagse keeper Nagtegaal. De sluitpost wist een corner niet goed te verwerken en liet de bal los. Jim Klijn zag dit gebeuren en schoot vervolgens eenvoudig de 2-0 binnen. Het effect van de twee wissels van André Wetzel in de rust, werd hiermee gelijk teniet gedaan. Na de tweede goal kwam KDO in de vijftigste minuut wel goed weg toen een kopbal van HVV-er Janssen op de lat uiteenspatte. De Kwakelaars, die vorig seizoen twee keer van deze Haagse ploeg verloren, kregen steeds meer ruimte om te voetballen. De verdediging van HVV was minder hecht dan verwacht op basis van de dertien behaalde punten in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen.

Uiteindelijk gaf de individuele klasse van Jesse Stange in de 85ste minuut de doorslag. Na een afgemeten lange bal van achteruit nam Stange de bal goed aan, omspeelde een verdediger en verraste de doelman met een schot in de korte hoek: 3-0. Met tien man – geen wissels meer voor handen, terwijl de schouder van Timo Kas uit de kom ging – moest KDO in de slotfase een eretreffer van Lee Willoughby incasseren. De 3-1 zege kwam echter niet meer in gevaar.

Door de overwinning staat KDO nu in de middenmoot en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed (tegen RVC’33). Volgende week gaat de ploeg van Raymond de Jong op bezoek bij promovendus Altior, dat drie wedstrijden op rij won. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag: Paul Hogerwerf
Archieffoto: Orange Pictures