KDO langs mat Blauw-Wit Beursbengels naar volgende bekerronde

Zondag tweedeklasser KDO heeft de knock-outfase van de districtsbeker bereikt. De ploeg van Raymond de Jong eindigde door een 1-2 zege op bezoek bij Blauw-Wit Beursbengels als tweede, voldoende om door te bekeren.

Op Sportpark Sloten leek het eerder op een zomeravondwedstrijd. Blauw-Wit Beursbengels had niet de wil en de inspiratie om nog enigszins in de (geringe) kans tot doorgaan te geloven. KDO bleef in eerste instantie wat terughoudend, maar kreeg gedurende de eerste helft steeds meer lef. De thuisploeg had juist, overigens niet voor het eerst, de gewoonte om eindeloos te breien. Een doeltreffende afronding, de finishing touch, bleef achterwege. Ook de bezoekers wisten hun mogelijkheden niet te benutten, mede door een fantastische redding (met gevaar voor eigen leven) van keeper Youssef El Abdallaoui.

De 0-0 tussenstand leek ook de ruststand te worden, totdat KDO vanuit het niets in de derde minuut van de blessuretijd aan de leiding kwam. Waar er werd getwijfeld aan buitenspel liet scheidsrechter Mac Intosh doorspelen. Het was vervolgens een koud kunstje voor Joris Kortenhorst om de score te openen voor de bezoekers: 0-1.

Ook de tweede helft begon de thuisploeg futloos. Dat leidde al snel tot de 0-2 door Thomas Stevens. Kinderlijk eenvoudig werd de defensie om de tuin geleid, waardoor Stevens bij de tweede paal gemakkelijk kon binnen tikken. Blauw-Wit Beursbengels probeerde met verse wissels alsnog energie aan te boren. Helaas moest de derde invaller, Mo Moufid, al na vijf minuten geblesseerd weer het veld verlaten, waardoor de thuisploeg verder moest met tien man. Gek genoeg bleek dat, een kwartier voor tijd, de prikkel om eindelijk wakker te worden en werd de defensie van KDO onder stevige druk gezet. Het resulteerde in de aansluitingstreffer van Erwin Smajic, maar dichterbij kwamen de Amsterdammers niet.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.