KDO met negen man diep in blessuretijd onderuit tegen Foreholte

Lange tijd leek zondag tweedeklasser KDO de drie punten in De Kwakel te houden. De ploeg van Raymond de Jong gaf door twee rode kaarten vlak na elkaar alsnog de zege uit handen. Foreholte ging er in de allerlaatste minuut met de volle buit vandoor: 3-4.

In de beginfase van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat KDO de wedstrijd controleerde en veelvuldig op de helft van Foreholte aan de bal was. In de tiende minuut werd dit veldoverwicht beloond door een fraai openingsdoelpunt van Jesse Stange. Op aangeven van zijn broertje Joeri Stange kapte hij zijn man uit en schoot knap binnen: 1-0.

De bezoekers hanteerden vooral de lange bal en uit een hoekschop in de zeventiende minuut kopte spits Toni Arroyo de 1-1 binnen. KDO bleef geduldig en drukte Foreholte steeds verder achteruit. Vlak voor rust werd verdediger Erik Verbruggen aan zijn nek getrokken, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was de bal op de stip te leggen. De strafschop werd benut door Bas Kok, die tekende voor een 2-1 ruststand.

In de tweede helft liet de thuisploeg het na om de score verder uit te breiden. Het bood Foreholte de kans om na 53 minuten opnieuw op gelijke hoogte te komen. Arroyo verzilverde een penalty voor zijn tweede van de middag: 2-2. Na de gelijkmaker werd het grimmiger, wat resulteerde in een paar harde overtredingen. Voor de derde keer kwam KDO aan de leiding. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Jim Klijn de 3-2 binnen.

Hierna gebeurde er een hoop. Eerst kreeg KDO-aanvoerder Timo Kas zijn tweede gele kaart en een minuut later mocht ook Jesse Stange vroegtijdig het veld verlaten. Met negen man moest KDO stand zien te houden, terwijl Foreholte zijn kans rook. Zeven minuten voor tijd profiteerde Sam Lemmers optimaal van een foutje van KDO-doelman Tobias Ravelli: 3-3. Het enige wat de thuisploeg kon doen, was tegenhouden en het spel vertragen. In de zesde minuut van de blessuretijd ging het alsnog mis. Een schot van Jelle Geerlings werd van richting veranderd: 3-4.

KDO is door deze nederlaag afgezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.