fbpx
Home / Algemeen / KDO neemt dankzij Jesse Stange revanche op FC Aalsmeer

KDO neemt dankzij Jesse Stange revanche op FC Aalsmeer

Tijdens het Vaneman Toernooi was FC Aalsmeer overtuigend te sterk voor KDO, in de eerste bekerwedstrijd waren de rollen omgedraaid. De Kwakelaars troefden de eersteklasser af en begonnen de bekercampagne met een 3-1 overwinning. Met twee doelpunten was Jesse Stange de grote man.

In het begin ging het de goede kant op met FC Aalsmeer. Na een kwartier in de eerste helft, die door een verlaatte scheidsrechter ruim een uur later begon, kwamen de bezoekers dankzij twee nieuwkomers aan de leiding. De voorzet was van Giliano Eijken (SDZ) en Martin Campbell (Buitenveldert) tikte van dichtbij binnen: 0-1.

Vlak voor rust zorge KDO-sterkhouder Jesse Stange, met wat geluk, voor de gelijkmaker. Doelman Nick van der Wiel zag er niet heel goed toen hij een voorzet met zijn hoofd probeerde weg te werken en nadat dit mislukte, kon Stange de bal eenvoudig oppikken om de stand gelijk te trekken: 1-1.

In de tweede helft nam de thuisploeg helemaal de touwtjes in handen. KDO werd feller, sterker en dreigender. Stange eiste de hoofdrol op. De snelle aanvaller werd in het strafschopgebied gevloerd door de van Arsenal teruggekeerde Eder Medina Delgado, wat door de scheidsrechter bestraft werd met een strafschop. Vanaf elf meter maakte Bas Kok geen fout. De Kwakelaars hadden de verdiende voorsprong te pakken en gaven deze niet meer uit handen.

In de slotfase maakte Stange het feest voor de thuisploeg compleet. Met een fraaie boogbal over Van der Wiel tekende hij voor zijn tweede treffer van de middag en de 3-1 eindstand. Mathijs van Rijn, zijn aanvalskompaan, had hier een schepje bovenop kunnen doen, alleen miste hij geluk in de afronding.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend