Home / Algemeen / KDO sluit kalenderjaar af met zege op ONA

KDO sluit kalenderjaar af met zege op ONA

KDO gaat als nummer zes van de zondag tweede klasse C de winterstop in. De ploeg van Raymond de Jong mocht twee dagen voor Kerst nog aantreden voor een inhaalduel tegen ONA. De Kwakelaars kunnen met een goed gevoel naar de kerstdiners, want het kalenderjaar werd afgesloten met een 2-1 zege.

De wedstrijd werd twee weken afgelast en vrij snel ingepland door de KNVB. Dit leidde er wel toe dat beide ploegen diverse afwezigen hadden. In de beginfase van het duel waren er weinig noemenswaardige gebeurtenissen te noteren. Zowel KDO als ONA was zoekende en had veel moeite om kansen te creëren. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Wel moest het tot twee keer toe doelman Tobias Ravelli danken dat er halverwege nog een 0-0 stand op het scorebord stond.

In de tweede helft liet Ravelli zich opnieuw gelden. Dankzij de uitblinkende sluitpost hield de thuisploeg de nul en werd aan de andere kant van het veld de leiding gepakt. Joeri Stange kreeg een vrije doortocht naar het Goudse doel en schoot de bal in de lange hoek: 1-0. De openingstreffer gaf een impuls aan het Kwakelse spel, want onder andere Jim Klijn was met een vrije trap op de paal dichtbij de 2-0.

Deze tweede treffer viel vijf minuten voor tijd alsnog. Sven Vlasman behield na goed doorzetten het overzicht en bediende Thomas Stevens voor de 2-0. Vlak daarna leek Stange zijn honderdste treffer in het shirt van KDO te maken, alleen stond het houtwerk dit jubileum in de weg. Een 3-0 bleef uit. Dat ONA in de blessuretijd een Kwakelse fout afstrafte voor de 2-1, bleek uiteindelijk slechts voor de statistieken.

Door de overwinning is KDO de club uit Gouda op de ranglijst gepasseerd. KDO staat nu zesde. Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag Paul Hogerwerf
Archieffoto John Beckman