KDO sluit tegenvallende week af met winst op ESTO

Na twee nederlagen vlak achter elkaar heeft KDO een teleurstellende week, met daarin de bekeruitschakeling tegen Grasshoppers, afgesloten met een overtuigende zege op ESTO. Door een 3-1 overwinning heeft de ploeg van Raymond de Jong zich in de subtop van de zondag tweede klasse C gemeld.

Op eigen veld werd vrij snel duidelijk dat KDO de betere was en de bezoekers uit Bodegraven zich vooral beperkten tot tegengehouden. In de twaalfde minuut werd het Kwakelse veldoverwicht beloond met de openingstreffer van Roy Verkaik. Een smet op de voorsprong was het geblesseerd uitvallen van spits Mika van der Weij, die na controle in het ziekenhuis een gebroken enkel bleek te hebben opgelopen. Zijn vervanger Bas Kok liet vervolgens twee kansen op de 2-0 onbenut.

In de tweede helft golfde de wedstrijd op en neer, met kansen aan beide kanten. Zo zag KDO-middenvelder Jim Klijn zijn vrije trap op katachtige wijze uit de kruising worden gehaald, schoot Kok in kansrijke positie over en raakte Jesse Stange de paal. In de 78ste minuut viel de 2-0 alsnog. Joeri Stange speelde twee tegenstanders uit en schoot via de onderkant van de lat knap raak.

Vijf minuten later gooide Kok de wedstrijd definitief in het slot door een benutte strafschop. Dat ESTO vlak voor tijd via Jesper den Besten de eer redde met de 3-1, was slechts voor de statistieken. Door de overwinning is KDO naar de vijfde plaats gestegen. De achterstand op koplopers TAC’90 en ROAC bedraagt vijf punten. Volgende week kunnen de Kwakelaars de volgende stap richting de bovenste plaatsen zetten wanneer nummer vier Foreholte op bezoek komt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag Paul Hogerwerf
Archieffoto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO