KDO-spits Mika van der Weijden breekt middenvoetsbeentje

Het uitvallen van Mika van Weijden was afgelopen weekend voor zondag tweedeklasser KDO een smet op de 3-1 overwinning tegen ESTO. De twintigjarige spits brak na een kopduel zijn middenvoetsbeentje, waardoor hij voor de winterstop zeker niet meer in actie zal komen.

Na een kopduel kwam Van der Weijden eerder op de grond dan zijn tegenstander, die daarna bovenop zijn voet landde. “Op mijn voet zie je ook precies een nop-afdruk op de plek waar het gebroken is”, vertelt de spits, die enkele dagen daarvoor tegen Grasshoppers (2-1 nederlaag, red.) nog trefzeker was. Nu zal hij wekenlang moeten toekijken. “Op de foto zag het eruit als een behoorlijke breuk. Gelukkig hoef ik niet geopereerd te worden. Ik zal wel zes weken in het gips moeten lopen.”

Van der Weijden begon dit seizoen in het tweede, maar mocht blessures voor Mathijs van Rijn (clubtopscorer vorig seizoen) en Sven Vlasman zijn opwachting maken in het eerste elftal. “Voor mijn gevoel ging goed. We wonnen drie keer. Alleen krijg je dit erbij en valt het allemaal weer tegen.” De spits hoopt nu eerst dat zijn voet goed hersteld voordat hij aan speeltijd kan denken. “Misschien hopen dat ik weer bij het eerste kan spelen. Anders weer de volle negentig minuten bij KDO 2.”

Foto: Letty Blanken

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO