Home / Algemeen / KDO verslaat Geuzen Middenmeer in laatste minuut

KDO verslaat Geuzen Middenmeer in laatste minuut

In de vierde klasse F heeft lijstaanvoerder KDO  promovendus Geuzen Middenmeer met 1-0 verslagen. Het verlossende doelpunt viel pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Als het elftal van Raymond de Jong aankomend weekend Geinburgia verslaat is de eerste periodetitel binnen voor KDO.

Van meet af aan was het duidelijk dat Geuzen/Middenmeer naar De Kwakel was gekomen om één punt veilig te stellen. Met veel spelers achter de bal en een stevige wind in de Kwakelse rug, had KDO moeite om in haar spel te komen. In de eerste helft konden de Kwakelaars spaarzaam tot een goede aanval komen. Bart van der Tol was tot twee keer toe van afstand gevaarlijk en vlak voor rust schoot Joeri Stange net naast de paal.

In de tweede helft kregen de toeschouwers regelmatig een flashback van de wedstrijd Ajax-RKC, waarbij de thuisploeg weinig gevaar kon stichten en de uitploeg zich met man en macht ingroef. Mathijs van Rijn was in de 55e minuut heel dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet één op één met de Amsterdamse doelman, verdween op de buitenkant van de paal. Trainer Raymond de Jong ging naarmate de tweede helft vorderde, steeds meer geforceerd op zoek naar de 1-0. Door het inbrengen van Rick Kruit en Jelle de Jong ontspon zich een waar alles-of-niets offensief, waarbij KDO met vijf man voorin trachten het verlossende doelpunt te maken.

Het geduld bij de fanatieke Kwakelse aanhang werd flink op de proef gesteld, maar werd in de allerlaatste seconde van de wedstrijd op prachtige wijze beloond. Na een prima individuele actie van Stange aan de linkerkant van het veld, wist Stange de bal strak voor het doel te brengen. Jelle de Jong was als invaller zeer alert dichtbij het doel en kon met de binnenkant van zijn voet de allesbeslissende 1-0 binnenschieten. Na dit doelpunt floot de goed leidende scheidsrechter direct af.

Kortom, KDO kon opnieuw drie punten toeschrijven aan haar totaal. Doordat concurrent Zuidoost United met 2-1 verloor van Swift, gaan de Kwakelaars met twee punten voorsprong op De Meer aan de leiding in de vierde klasse F. De eerste periode gaat over acht wedstrijden, zodat KDO volgende week in Driemond tegen Geinburgia zich veilig kan gaan stellen van nacompetitie. Het hoog aangeschreven Geinburgia staat na de teleurstellende 1-0 nederlaag van afgelopen zondag tegen RKAV op de vijfde plaats. KDO zal echter aankomende zondag wel vol aan de bak moeten om de eerste periodetitel binnen te halen.

Verslag: Paul Hogerwerf 

Foto: Jaap Mars