KDO verslaat Geuzen Middenmeer en verstevigt koppositie

Op sportpark Voorland heeft KDO het inhaalduel tegen Geuzen Middenmeer moeizaam met 1-2 gewonnen. Door de zege  verstevigt KDO haar koppositie in zondag 4F, de voorsprong op directe concurrent Zuidoost United bedraagt, met nog vijf wedstrijden op het programma, vier punten.

Nadat de wedstrijd Geuzen Middenmeer – KDO twee weken geleden niet doorging in verband met een koperdiefstal bij de Amsterdamse ploeg, werd afgelopen zondag de competitiewedstrijd ingehaald. Op het kunstgrasveld kon KDO beschikken over een complete selectie. Geuzen Middenmeer kende veel afwezigen, maar liefst vijf Amsterdamse basisspelers waren tijdens het inhaalweekend op vakantie.

De wedstrijd begon met een honderd procent kans voor KDO. Rick Kruit werd recht voor het doel aangespeeld, maar schoot helaas tegen de keeper aan. De bezoekers uit De Kwakel kregen in het verloop van de eerste helft de betere kansen, terwijl Geuzen Middenmeer slecht sporadisch gevaar kon stichten. In de 38e minuut was Joeri Stange aan de linkerkant van het veld zijn tegenstander te slim af en kon op keeper Mark Koelman aflopen. Niet zelfzuchtig gaf hij de bal aan de meegelopen Rick Kruit die van dichtbij de 0-1 kon binnenschieten, wat ook de ruststand betekende.

10149937_10203735177683699_1678359835_n

In de tweede helft werd Rick Kruit na tien minuten aangespeeld door Sven Vlasman. Kruit, sinds tijden weer startend in de basis, omspeelde meerdere tegenstanders, waarna zijn prima individuele actie bekroond werd met een tweede doelpunt, 0-2. In de 65e minuut bracht het dapper strijdende Geuzen Middenmeer de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. Vanuit een voorzet van de rechterkant, werd de bal diagonaal door Wessel Sturm binnengeschoten, 1-2. De thuisploeg haalde nog alles uit de kast om een gelijkmaker te forceren, maar KDO hield stand. Door de zege bedraagt de voorsprong van KDO op Zuidoost United weer vier punten. Geuzen Middenmeer doet, ondanks de nederlaag, goed mee in de derde periode en heeft maar een punt minder dan NFC en De Meer.

Kijk voor het programma en de stand op de klassenpagina van zondag 4F.

Met dank aan Paul Hogerwerf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!