Home / Algemeen / KDO verslaat NFC na slotoffensief

KDO verslaat NFC na slotoffensief

In de zondag vierde klasse F is KDO er middels een slotoffensief in geslaagd om NFC te verslaan. NFC stond met 1-3 voor maar de ploeg van Gerard Adelaar stond na afloop met lege handen omdat KDO nog drie keer scoorde.

De streekderby’s tussen KDO en NFC zijn nooit vervelend. Er valt altijd spektakel te beleven en dat was zondagmiddag opnieuw het geval.  De dol enthousiaste supporters van de thuisclub  waren er getuige van hoe hun team in het laatste kwartier een 1 – 3 achterstand omzetten in een 4 – 3 overwinning.

actie 2

NFC begon goed aan de wedstrijd en was aanvankelijk de bovenliggende partij.  Nadat doelman Peter Onderwater in de 11de minuut een moeilijke kopbal van NFC topscorer Yacob Sason  onschadelijk  wist te maken moest hij enkele seconden later capituleren  voor het schot van Diogo Christiano Texeira, 0 – 1. Vijf minuten voor rust kam KDO langszij toen  Mathijs van Rijn  vanaf de linkerflank op snelheid en met een zuiver schot NFC-keeper Barry Douma het nakijken gaf, 1 – 1.

actie 3

Toch was het NFC dat drie minuten voor rust opnieuw de leiding nam.  Mustapha  El Adib schoot op de bovenlat en  in de rebound zorgde de goed spelende Nick Roest voor 1 – 2.    Adib en Sason waren in de tweede helft in de gelegenheid om de wedstrijd definitief te beslissen maar in zeer kansrijke positie met alleen nog de doelman voor zich lukte het hun niet om te scoren.  Mustafa El Adib was in de 74ste minuut wel trefzeker en met 1 – 3 in het voordeel van NFC  leek de wedstrijd beslist.

actie

Niets bleek minder waar want op basis van gezonde vechtlust en kracht kwam KDO sterk terug.   Na goed doorzetten van Joeri Stange die Sven Vlasman aanspeelde  zorgde die voor 2 – 3.  NFC verloor de grip op de wedstrijd en KDO geloofde er helemaal weer in.  Kort voor het einde  zorgde Stange voor de gelijkmaker 3 – 3. Het ontketende KDO wilde meer  en met succes want Sven Vlasman  liet zijn supporters juichen in de blessuretijd, 4 – 3.

Verslag Ben Douglas
Foto’s Jo Spitteler

Send this to a friend