KDO voor rust al klaar met Altior

Zondag tweedeklasser KDO heeft opnieuw met overtuigende cijfers gewonnen. Na HVV moest ook promovendus Altior aan de dadendrang van de ploeg van Raymond de Jong geloven: 2-5. Halverwege was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In Langeraar beleefden de Kwakelaars een droomstart. Uit een vrije trap schoot Jim Klijn binnen een minuut de bal op prachtige wijze in de hoek: 0-1. Hierna had KDO in kort tijdsbestek Altior al op een grotere achterstand kunnen zetten, maar zowel Thomas Stevens (schot) als Jesse Stange (paal) wist nog niet te scoren. Altior, vorig seizoen kampioen geworden in de derde klasse, kon eigenlijk alleen via dode spelmomenten gevaar stichten. In de 28ste minuut vergrootte Joeri Stange de voorsprong. Vlak voor rust schoot Bart Hoving de 0-3 binnen en de Kwakelaars konden met een gerust gevoel richting kleedkamer.

In de tweede helft probeerde Altius de spanning terug te brengen in de wedstrijd. De thuisploeg, die zijn laatste drie wedstrijden knap wist te winnen, kwam door een kopbal van Anton de Haan goed terug: 1-3. Drie minuten later bracht KDO het verschil in doelpunten weer terug op drie. Met een voorzet vanaf de linkerkant wist Erik Verbruggen spits Thomas Stevens te bereiken, die geen moment aarzelde en de 1-4 binnenschoot. Na een uur spelen werd dezelfde Stevens onderuit gehaald in het strafschopgebied van Altior. Het gevolg was een penalty die werd benut door Jesse Stange: 1-5. Tien minuten voor tijd maakte Mike Otto de achterstand iets draaglijker voor de gastheren, maar de ruime zege van KDO kwam niet meer in gevaar.

De ploeg van trainer Raymond de Jong staat nu op de zevende plek, met een wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande zondag wordt deze inhaalwedstrijd gespeeld in Reeuwijk tegen RVC’33. Bij winst kan KDO zich melden in de subtop. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand, en het programma van de zondag tweede klasse C.