KDO woest op arbiter na nederlaag bij DSS

KDO heeft haar vijfde nederlaag van het seizoen geleden. De derdeklasser weet het 3-1 verlies bij DSS voor een groot deel aan het matige optreden van de dienstdoende arbiter. KDO-trainer De Jong kon zich deze keer niet inhouden: “Deze man moet stoppen met fluiten. Kan er helemaal niets van.”

KDO begon goed in Haarlem. De thuisploeg werd vaafn het begin teruggedrongen en kreeg al ib de elfde minuut de openingstreffer om de oren. Na een mooie uitgespeelde aanval was spits Mathijs van Rijn het eindstation. Via de binnenkant van de paal schoot de aanvaller heel fraai de 0-1 tegen de touwen. Twintig minuten konden de bezoekers van de voorsprong genieten. Een steekbal, door de Kwakelse defensie verkeerd beoordeeld, werd door de DSS-spits tot doelpunt gepromoveerd.

dss1
De wedstrijd kwam in de tweede helft echt tot leven. DSS kreeg in de zeventigste minuut een makkelijk gegeven penalty na een vermeende handsbal. De strafschop werd benut, zodat de stand op 2-1 werd gebracht. KDO-trainer De Jong reageerde direct op deze achterstand door middenvelder Joris Kortenhorst te vervangen voor aanvaller Rick Kruit. Met vier aanvallers gingen de Kwakelaars op jacht naar de gelijkmaker. Even later moest KDO echter een domper te verwerken toen Doron Borger ‘pootje haakte’ bij zijn tegenstander. De scheidsrechter, die in de eerste helft naar behoren floot, beoordeelde dit als natrappen, waardoor Borger met rood naar de kleedkamer werd gestuurd.

Met tien man bleven de bezoekers goed meedoen in de wedstrijd en claimde in de 85e minuut een penalty toen Joeri Stange om zijn mannetje heen ging en moedwillig werd geblokkeerd in het zestienmetergebied. De scheidsrechter, die steeds minder controle kreeg over het levendige duel, wuifde dit voorval weg. Dit tot grote verbazing van het Kwakelse kamp. Toch leek Jim Klijn in de 90e minuut de zo verdiende gelijkmaker te maken, maar ook in deze situatie wist de scheidsrechter op een negatieve manier voor KDO zijn stempel drukken. Jim Klijn, die duidelijk achter de bal stond, kreeg een breedte bal op een presenteerblaadje aangespeeld en schoot de 2-2 binnen.

De rapen waren voor KDO gaar, want de scheidsrechter honoreerde een vlagsignaal was de DSS-grensrechter, waardoor het doelpunt van Jim werd ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel. In de daaropvolgende aanval wist DSS wel te scoren, zodat er een 3-1 eindstand op het scorebord verscheen.

DSS
Een uur na afloop kwam bij De Jong de stoom uit zijn oren bijna door de radiospeakers heen. In een vraaggesprek met RICK FM: “Ik heb geleerd altijd rustig te blijven in mijn commentaar op de scheidsrechter maar deze keer kan ik mij niet inhouden. Deze man moet stoppen met fluiten. Kan er niets van, was helemaal de kluts kwijt. Zeker zeven, acht belangrijke momenten floot hij in ons nadeel. En hij liet het helemaal uit de hand lopen. Strooide onnodig met heel veel kaarten. Op een gegeven moment struikelde hij over zijn eigen benen en ik had de indruk dat hij snel om zich heenkeek wie hij hiervoor een gele kaart kon geven. Heel snel stoppen deze man”, aldus de oefenmeester van KDO bij RICK FM.