KDO zet succesreeks voort met ruime zege op DSOV

In de zondag derde klasse C nam KDO het dit weekend op tegen DSOV uit Vijfhuizen. Dankzij een sterke verdediging van de thuisploeg en cruciale fouten van DSOV-doelman Jan Ziere, boekte de ploeg van Raymond de Jong een ruime overwinning in De Kwakel (3-0).

Na een kwartier voetballen opende Sven Vlasman met een curieuze treffer de score. De aanvoerder kreeg van grote afstand de gelegenheid om hard uit te halen. De vervelende stuit onderweg stelde doelman Jan Ziere voor grote problemen. Ziere tastte volledig mis en de bal belandde in het net. 1-0. DSOV spits Mickey Brouwer was daarna dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller draaide snel en handig weg in het strafschopgebied. Zijn harde schot naar de hoek dwong doelman Onderwater tot een mooie redding. Tien minuten na deze doelpoging greep Onderwater weer attent in toen hij een schot van dichtbij onschadelijk wist te maken. Vier minuten voor rust leidde een overtreding op Kwakelaar Bart van Tol de 2-0 in. Maurice Bartels schoot de vrije trap strak langs de muur. De bal stuiterde van paal tot paal uiteindelijk in het net. 2-0.

kdo-dsov4

In de beginfase van de tweede helft draaide DSOV de duimschroeven aan bij de gastheren. De uitploeg maakte hier snel gebruik van en wist gevaarlijk te worden. Een vliegend schot schampte de kruising. Desondanks  was het Vlasman die in de zeventigste minuut de wedstrijd  besliste. Rick Kruit brak door aan de rechterkant en leverde een voorzet af op Vlasman. De aanvoerder wist mooi binnen te koppen en sloot de score af. De wedstrijd eindigde in 3-0.

Aanvoerder Sven Vlasman verklaarde na afloop: “Deze overwinning had ik niet verwacht. DSOV is een sterk elftal. Je zag wel dat ze moeite hadden met deze grasmat. Dit slechte veld was in ons voordeel. Onze verdediging heeft ons er vandaag doorheen geholpen. Michael Meijer en Mathijs Molleman stonden geweldig te voetballen. Op de training speel ik niet graag tegen ze. Hun optreden geeft veel vertrouwen aan de ploeg”, aldus Vlasman.

kdo-dsov2

Het blijft goed gaan met derdeklasser KDO. Vooral op basis van tomeloze inzet verzamelt de Kwakelse ploeg, voorlopig zonder de geblesseerde aanvaller Joeri Stange, veel punten. Dat was ook de basis van de verrassend ruime zege op DSOV dat veel kwaliteit herbergt maar door wat interne strubbelingen momenteel niet goed in zijn vel zit. De promovendus speelt zich door de reeks  overwinningen steeds meer los van de gevarenzone in 3C en een topklassering in de tweede periode lonkt. Trainer De Jong is niet zo bezig met de periodetitel. “Veel belangrijker is dat we vandaag opnieuw meer afstand hebben genomen van de gevarenzone. Alles meer is een bonus”, aldus De Jong.

DSOV-trainer René Anneese reageerde na afloop: “Mijn keeper voelde zich ontzettend schuldig bij de 1-0. Ik vind dat niet terecht. Waar ik wel ontevreden over ben, is mijn voorhoede. Die liet het vandaag afweten. Sommige spelers van de selectie gedragen zich alsof ze al zes keer de Champions League hebben gewonnen. Ze krijgen babbels, daar word ik chagrijnig van”.

Kijk voor alle uitslagen, de tussenstand en het programma op de klassenpagina van 3C.

Verslag met dank aan Voetbal in Aalsmeer / Klaas Leegwater
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO