Collin van Velzen in actie voor NFC

Keeper Collin van Velzen: “Ik was niet eerlijk”

De afgelopen weken speelden zich achter de schermen bij NFC en Pancratius heel wat af op keepersgebied. NFC doelman Collin van Velzen kon het verzoek van zijn ‘liefde’ Pancratius niet weerstaan en loog tegen zijn trainer bij NFC over waarom hij niet kwam spelen.

Van Velzen: “Ik ben niet eerlijk geweest tegen NFC-trainer Patrick Lokken. Ik durfde gewoon niet te zeggen dat ik het verzoek van Pancratius had gehad om daar te keepen. Vorige week belde Lokken met op en toen zei hij dat hij niets van mijn verhaal geloofde dat ik op zaterdag moest werken. Hij gaf me een par dagen de tijd om mijn verstand terig te vinden. Hij zei me gewoon dat mijn verhaal niet klopte en dat ik eerlijk moest zijn.”

Foto Hans van Dijk: Collin van Velzen in actie bij de keepersschool van Pancratius
Foto Hans van Dijk: Collin van Velzen in actie bij de keepersschool van Pancratius

Van Velzen (43), die twee jaar geleden met NFC promoveerde naar de tweede klasse, besloot twee jaar geleden te stoppen op zijn hoogtepunt.  Door de keepersproblemen vorig seizoen bij NFC trainde hij toch regelmatig mee. Daarnaast is hij keeperstrainer bij Overbos en heeft hij een keepersschool bij Pancratius. Toch besloot hij op verzoek van Lokken toch weer te gaan keepen voor NFC. Van Velzen: “ Drie weken geleden vroeg Ton Pronk (trainer Pancratius, red.) of ik me bij de selectie aan wilde sluiten. Ze hadden een keepersprobleem. Ik was erg onder de indruk van dat verzoek, Het deed me echt wat. Dat ik op 43-jarige leeftijd weer onder de lat kon staan bij mij grote liefde waar ik al acht jaar in het doel had gestaan. Ik heb me vervolgens gek laten maken en niet de juiste dingen gedaan.”

Collin van Velzen in actie voor NFC
Collin van Velzen in actie voor NFC

Van Velzen gaf bij NFC aan dat ik op zaterdag moest werken. Van Velzen: “Maar Lokken geloofde me terecht niet. Hij heeft gelijk om me zo aan te pakken. Hij zei ook dat NFC niet mee zou werken aan een overschrijving naar Pancratius. Ik ben gewoon niet eerlijk geweest en heb me het hoofd op hol laten brengen. Toen hij weer belde omdat het hem dwars zat heb ik de waarheid verteld.”

Toen Van Velzen  alles weer op een rijtje had hakte hij de knoop door en liet Pancratius weten dat hij niet voor hun zou komen spelen. Afgelopen maandag melde hij zich op het trainingsveld van NFC. Van Velzen: “ Met lood in mijn schoenen stond ik daar. Eerst deed Lokken zijn verhaal en daarna heb ik mijn verhaal verteld. Toen zijn we gaan trainen en zaterdag speel ik tegen Beursbengels. Voor de duidelijkheid: Ik ben blij dat ik zaterdag kan spelen, ben extra gemotiveerd en ik ga 100% voor NFC.”

NFC speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Beursbengels.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!