Sergio Keizerweerd bezorgt Purmersteijn zege in bizarre slotfase

In Purmerend heeft Purmersteijn een zeer benauwde zege behaald. Tegen Assendelft stond het elftal van Martin van Ophuizen in de 90ste minuut nog met 0-1 achter. Twee goals van Sergio Keizersweerd in blessuretijd brachten Purmersteijn alsnog de zege. Doordat concurrent Vitesse’22 verloor is de voorsprong van de koploper in zondag 2A gestegen naar acht punten.

In de 2e minuut moest doelman Tim Elmers al naar de hoek om een inzet van Rick Neele stijlvol tot een hoekschop om te buigen. Een paar minuten later kreeg Purmersteijn een hoekschop te nemen en de indraaiende bal kreeg een Assendelft-verdediger verkeerd op zijn hoofd en de bal leek in de touwen te verdwijnen. Doelman Max Boot kon er nog een handje tegen krijgen en in de rebound zocht Bas Vellema met een boogballetje het doel te hoog. In de 17e minuut kregen de gasten een kans om de score te openen. Spits Rick Neele reageerde goed op een dieptepassen en de uit zijn heiligdom komende Tim Elmers wist met een geweldige actie de aanvaller van score af te houden. In de eerste helft wisten beide elftallen niet te scoren en dus werd er met de brilstand gerust.

Purmersteijn Assendelf 1

Na de hervatting trok Purmersteijn direct het initiatief naar zich toe. Enkele fraai indraaiende vrije trappen van Jordy de Visser brachten niet het gewenst gevaar in het strafschopgebied van Assendelftenaren die verdedigden onder het motto ‘weg is weg’. In de 53e minuut kregen de bezoekers een hoekschop te nemen en wist Assendelft door een kopbal van Sven Talsma tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong te komen.

Keizersweerd maakt de 2-1

Purmersteijn stroopte de mouwen op en vijf minuten later bracht Nick Koopmann op de linkerflank na een fraaie actie spits Daniël Schermer in schietpositie maar die raakte de bal niet lekker in het drukbevolkte strafschopgebied. Purmersteijn zocht steeds meer de aanval om verandering in de stand te brengen en bij Purmersteijn achterin ontstond wat meer ruimte voor counters. Bij een van de uitvallen scoorde Assendelft de 0-2 maar de treffer werd door scheidsrechter B.H. Evers uit Utrecht mede op advies van de vlaggende assistent-scheidsrechter Ron Hagman  terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Purmersteijn Assendelft 2

Hierna werd het spel vele malen onderbroken voor blessures van Assendelft-spelers die na opgelapt te zijn het spel konden vervolgen en daarmee Purmersteijn uit zijn ritme haalde. De tijd begon te dringen en vele Purmersteijn-aanhangers hielden de klok op het scorebord nauwlettend in de gaten en het zag er naar uit dat Purmersteijn tegen een onverwachte nederlaag zou aanlopen. Met nog acht minuten op de klok bracht Martin van Ophuizen de snelle Sergio Keizerweerd en middenvelder Colin Coenderman in het veld voor Nick Koopmann en Ruben Adney. Terwijl het scorebord al 90 minuten aangaf en de blessuretijd was ingegaan was het de goed spelende rechtervleugelverdediger Aram Bakr  die op rechts vrij opkwam en een loepzuivere dieptepass van zijn voet liet vertrekken in de richting van de snelle Sergio Keizerweerd die met een harde schuiver doelman Max Boon kansloos liet en Purmersteijn alsnog een puntje leek te brengen, 1-1.

1-1 Keizersweerd

Drie minuten later na een afgeslagen aanval van Assendelft kwam Dick Bos in balbezit zette op een schitterende wijze een paar spelers op het middenveld op het verkeerde been en speelde met een fluwelen pass de diep in de spits opduikende Sergio Keizerweerd aan die vrij voor doelman Max Boon verscheen en tegen diens kogel in de rechterbovenhoek had Boon geen verweer en haalde ontreddend de bal uit de touwen, 2-1. In de allerlaatste minuut kreeg Assendelft nog een hoekschop te nemen die niets opleverde en direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter B.H. Evers voor het einde en had Purmersteijn in blessuretijd alsnog drie punten in de wacht gesleept en vierden de mannen van Martin van Ophuizen de overwinning al als een kampioenschap!