Kelly Zeeman (Ajax Vrouwen) maandenlang uitgeschakeld met knieblessure

De Ajax Vrouwen zullen het de rest van het seizoen waarschijnlijk moeten doen zonder Kelly Zeeman. De 24-jarige middenveldster liep vorige week donderdag een zware knieblessure op en gaat binnenkort onder het mes. Toch was er ook een klein lichtpuntje voor Zeeman, want ze verlengde maandag haar contract tot medio 2020.

Vorige week was nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure van de 24-voudig international was. Inmiddels is uit de mri-scan gebleken dat het “foute boel” is. “Daar heb ik het heel moeilijk mee en het gaat nog heel zwaar worden”, zegt Zeeman op het clubkanaal van de Amsterdammers. “Je voelt dat het echt niet goed is. Meerdere mensen die dit ook hebben ervaren, zeggen dat het voelt alsof je knie loszit.”

Gisteren (maandag) zette Zeeman haar handtekening onder een nieuw contract dat haar tot medio 2020 aan de regerend landskampioen verbindt. Dat stond overigens al langer op de planning. “Dit is een klein lichtpuntje, want ik kan nu werken naar mijn herstel en volgend seizoen.”

Eind deze week wordt duidelijk wanneer zij onder het mes kan. Zeeman hoopt zo snel mogelijk, zodat ook de lange revalidatie van start kan gaan. “Nu ben ik aan het wachten op de operatie, mijn spieren sterker aan het maken”, aldus de middenveldster. “Ik krijg ook tips van teamgenoten die het zelf hebben gehad. Dat vind ik alleen maar leuk om te horen.”

Foto: AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)