Home / Algemeen / Kennemers zorgt voor derde nederlaag op rij voor Pancratius

Kennemers zorgt voor derde nederlaag op rij voor Pancratius

In de eerste klasse A begint de tijd te dringen voor Pancratius. De ploeg van trainer Guus Uhlenbeek verloor met 2-1 op bezoek bij Kennemers, de derde nederlaag op rij voor de laagvlieger. Hierdoor komt degradatie steeds dichterbij voor de Badhoevedorpers.

Pancratius begon goed aan de wedstrijd in Beverwijk, wat resulteerde in een 0-1 ruststand. “De eerste helft waren wij de bovenliggende partij”, zei Uhlenbeek. “We waren fel en wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was. Dit moesten we winnen, dus dan is een voorsprong in de eerste helft lekker. En die voorsprong was ook verdiend.”

20140323-_HVD6961

In de tweede helft waren de rollen echter omgedraaid. Kennemers zette een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, dankzij twee treffers van Denzel Meijer. Uhlenbeek: “Zij waren niet veel beter, maar toonden meer strijd in de tweede helft. We verloren op basis van wilskracht, en dat is zonde. Zeker in een wedstrijd tegen een concurrent onderin.”

Na de 2-1 nederlaag is het gat met SDO, dat voorlopig zeker is, vijf punten. Uhlenbeek: “Lijfsbehoud zit er zeker nog in. De laatste vijf wedstrijden moeten we voor elke meter vechten, voor elk punt strijden. Ondanks ons lastige programma (JOS Watergraafsmeer en OFC nog, red.), blijf ik positief. Een club als Pancratius moet in de eerste klasse spelen.”

20140323-_HVD6979

Doordat concurrent Zeeburgia een punt pakte tegen JOS Watergraafsmeer, staat Pancratius na de nederlaag nog maar drie punten boven de hekkensluiter. De huidige dertiende plek, met nog vijf wedstrijden te gaan, betekent echter wel directe degradatie naar de tweede klasse. Het verschil met Uitgeest (twaalfde) is slechts twee punten, dus nacompetitie is nog mogelijk.

20140323-_HVD7070

Kijk voor alle uitslagen, stand en programma op de klassenpagina van zondag 1A

Foto’s Hans van Dijk