Home / Algemeen / Kenneth Misa Danso leidt Ajax voorbij ONS Sneek

Kenneth Misa Danso leidt Ajax voorbij ONS Sneek

Ajax heeft opeens de smaak te pakken in de Derde Divisie zaterdag. Op bezoek bij ONS Sneek boekte de ploeg van Yuri Rose de tweede competitiezege op rij. Met twee doelpunten eiste Kenneth Misa Danso de hoofdrol op bij de Amsterdammers: 0-2.

In Friesland had de wedstrijd een lange aanloop nodig voordat het echt leuk begon te worden. Pas na een halfuur spelen leefde het duel op. Dat was ook gelijk het moment dat Kenneth Misa Danso excellereerde. De aanvaller veroverde de bal, zag in zijn ooghoeken dat keeper Barry Ditewig ver voor zijn doel stond en met een sierlijk geplaatste boogbal opende hij de score: 0-1.

Drie minuten na de openingstreffer kregen de Amsterdammers ook een enorme kans op de 0-2. Een voorzet van Ricardo Fransberg, vorige week de grote man tegen DOVO (3-0), bereikt net niet de inlopende Jack van Moerkerk. Het gaf wel aan dat Ajax inmiddels vrijer en met vertrouwen aan het voetballen was, terwijl ONS Sneek slordig en onnauwkeurig te werk ging. De thuisploeg kreeg na rust een goede mogelijkheid, alleen was het kopballetje van Genridge Prijor te zacht.

Ajax begon in de tweede helft iets meer achterover te leunen. Toch werd de voorsprong vergroot. Een verre uittrap van Stephan Veenboer bereikte Misa Danso, die aan een lange rush begon en deze besloot met een schot in de verre hoek: 0-2. Direct daarna was Fransberg dicht bij de 0-3. Zijn schot werd gekeerd door Ditewig.

In de fase na de 0-2 werden de bezoekers laconieker en bleef de defensie krakend en piepend overeind, mede dankzij de uitstekende Veenboer. Wat Yume Ramos en invaller Curty Gonzales ook probeerden, de doelman hield zijn ploeg op de been. Diezelfde Ramos kreeg tien minuten voor tijd een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Hij schoot echter op de voeten van Veenboer.

Door de 0-2 zege is Ajax weer een plek geklommen en staat de promovendus nu veertiende. Komend weekend treffen de Amsterdammers opnieuw een Friese tegenstander: Harkemase Boys.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Dini Spil