Home / Algemeen / Kenneth Misa-Danso na één seizoen alweer terug bij Ajax

Kenneth Misa-Danso na één seizoen alweer terug bij Ajax

Precies één jaar geleden maakte Kenneth Misa-Danso bekend dat hij Ajax na vier jaar ging verlaten. Hij koos voor een avontuur bij het Katwijkse Quick Boys. De 26-jarige vleugelaanvaller gaat terugkeren op het oude nest. “Ik wil weer dichterbij huis gaan voetballen.”

Door de lange reistijden begon Misa-Danso te twijfelen over zijn toekomst bij de Derde Divisionist. “Het is doordeweeks vaak haasten om op tijd op trainen te komen. We moeten vroeg gaan rijden, want op de heenweg komen we altijd in de file terecht. In de winterstop polste Ajax mij al voor een terugkeer. Toen is het allemaal een beetje gaan lopen. Ik heb toen eerst een aantal gesprekken met Quick Boys gehad. Vorige week heb ik met Jorg Smeets om de tafel gezeten. Hij vertelde dat ze me graag weer erbij wilden hebben. In mijn laatste jaar hebben we uitstekend samengewerkt.”

Misa-Danso begon goed bij Quick Boys maar op dit moment is hij zijn basisplaats kwijt. “Ik raakte geblesseerd aan mijn hamstring tegen Jong FC Volendam. Dat was pas de derde competitiewedstrijd. Ik ben toen te snel weer begonnen met trainen. Toen ik weer helemaal fit was draaide het en liet de trainer het elftal staan. Het is wel een stuk minder als je op de bank moet zitten maar dit heeft zeker niet de doorslag gegeven.”

Met Ajax hoopt Misa-Danso de stap naar de Derde Divisie te kunnen maken. “Als het een beetje meezit lukt het dit jaar al. Deze groep heeft veel potentie. Er zitten nog veel spelers die ik ken uit mijn eerdere periode. Het voelt dus wel een beetje als thuiskomen. Als promoveren dit jaar niet lukt willen we het met een aantal gerichte versterkingen opnieuw gaan proberen. Ik hoop hieraan bij te dragen met veel doelpunten en assists. Daarnaast kan ik de jongere jongens helpen met mijn ervaring.”

Misa-Danso is de eerste aanwinst van Ajax. De club maakte tevens bekend dat Roy Deken en Berry van ’t Land ook komend seizoen op de Toekomst te bewonderen zullen zijn.

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)