Kenny Teijsse (AFC): “Mooie herinneringen overgehouden aan Oss”

Uitgerekend Kenny Teijsse koppelde zijn AFC voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tegen TOP Oss, één van zijn oude clubs. Vanavond (dinsdag) staat de 26-jarige middenvelder in Amsterdamse dienst tegenover de club die hij in 2013 diende, in het Olympisch Stadion.

Direct na de loting, die Teijsse samen met zijn tweelingbroer Yordi verrichte, had Kenny contact met oud-ploeggenoten Norichio Nieveld (kent hij van Go Ahead Eagles) en Huseyin Dogan (speelde samen bij Sparta). “We hebben allebei het idee dat het een leuke wedstrijd kan gaan worden.” Van de selectie waar Teijsse in 2013 een half jaar deel van uitmaakte, is weinig overgebleven. Wel hield hij contact met Marcel van der Sloot, oud-speler van de Brabanders en nu assistent-trainer. “Sloot doet altijd alsof hij druk is. Soms FaceTime ik hem random, soms appen we. Maar laatst nam hij niet op.”

Misschien dat hij dit bewust deed in aanloop naar de bekerwedstrijd. In Oss weten ze inmiddels ook dat ze AFC, koploper van de Tweede Divisie, niet mogen onderschatten. Tegen Telstar maakten de Amsterdammers veel indruk door met 5-0 te stunten. “Oss is als profclub natuurlijk de favoriet, maar ik schat het in als een fifty-fifty wedstrijd. Het zal afhangen van de vorm van de dag.”

Teijsse vindt het zeker leuk dat hij zijn oude club treft. Als huurling van FC Utrecht kwam hij in de tweede seizoenshelft van jaargang 2012/13 tot dertien wedstrijden voor TOP Oss. “Ik heb mooie herinneringen overgehouden aan Oss. Na dat half jaar bleek het goed te hebben uitgepakt. Ik speelde goed en kreeg een nieuw contract bij FC Utrecht.” Dat was toen als linksback. In het shirt van Utrecht speelde hij slechts één duel, voor de kwalificatie van de Europa League tegen het Luxemburgse Differdange.

Na verhuurperiodes aan Helmond Sport en Sparta, anderhalf jaar een contract bij Go Ahead Eagles, een Amerikaans avontuur in San Francisco en een half jaar voor Cambuur belandde Teijsse deze zomer samen met zijn tweelingbroer bij AFC. Daar is de van origine verdediger doorgeschoven als middenvelder. Een gouden greep, want hij maakte zeven doelpunten in competitieverband. Mocht dit hem in het Olympisch Stadion (“voor iedereen mooi, historische grond”) tegen zijn oude club lukken, zal Teijsse zich niet inhouden. “Ik heb bij heel wat clubs gespeeld, dus dan zou ik bijna tegen niemand meer mogen juichen”, grapt hij.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC