Keppel (Purmersteijn zaterdag): “Ik neem het mezelf kwalijk als promotie niet lukt”

Ruim een jaar geleden maakte Purmersteijn bekend met het nieuwe zaterdagelftal zo snel mogelijk naar de tweede klasse te willen gaan. Na het kampioenschap in de vierde klasse is de ploeg van de nieuwe trainer Lars Keppel slechts één afdeling verwijderd van die tweede klasse. In de derde klasse A, die komend weekend van start gaat, mikken de Purmerenders gelijk op de tweede promotie op rij.

In aanloop naar de start van de competitie, zaterdag in en tegen Castricum, liet Keppel zijn spelers een doelstelling bepalen. Niet één speler had het over “kijken waar het schip strandt”, unaniem klonk het overduidelijk: promoveren. “Ik heb mij er helemaal niet mee bemoeid, omdat ik zelf ook nieuw ben bij de club. Of dat promoveren via de nacompetitie of een kampioenschap is, is om het even. Wanneer je de ambitie hebt en ook de kwaliteiten in het team om dat voor elkaar te krijgen, moet je die ambitie niet laten varen. Dus niet in een termijn van drie of vijf jaar, maar zo snel mogelijk.”

Met speels gemak bereikten de Purmerenders de knock-outfase van de districtsbeker. Uitslagen van 8-0 en 10-0 zijn na vorig seizoen bijna een gewoonte geworden. “De tegenstanders hebben niet echt onze zwakke plekken kunnen blootleggen. Daar heb ik in de oefenwedstrijden meer aan gehad. We hebben een heel erg stabiel team, geven bijna niks weg.” De openingswedstrijd tegen het gedegradeerde Castricum wordt gelijk een serieuze test. “Ik schaar die ploeg bij de top-5. Het wordt pittig. Ik denk dat deze wedstrijd wel een maatstaaf is om te kijken hoe het niveau ligt, maar het is nog iets te vroeg om op basis van zo’n wedstrijd te zeggen of zij een concurrent zijn.”

Bij zijn aanstelling in april gaf Keppel, overgekomen van het tweede elftal van Fortuna Wormerveer, aan de lat hoog te leggen. “We spelen voor het kampioenschap. Daar hebben we de ploeg voor en als alles op z’n plek valt zoals we hopen, moeten we ook voor het hoogst haalbare gaan.” De oefenmeester legt zichzelf ook druk op. “Het seizoen is mislukt als wij in de derde klasse blijven. Er is niemand binnen Purmersteijn die zegt: je moet dit, je moet dat. Of ‘als je niet promoveert, flikkeren we je eruit. Maar met zo’n ploeg en deze ambitie, zou ik het mezelf kwalijk nemen als dat niet lukt.”

Foto Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)