Home / Algemeen / Kerkeboom (Pancratius): “Onmogelijk om AGB nog in te halen”

Kerkeboom (Pancratius): “Onmogelijk om AGB nog in te halen”

Bij Pancratius hebben ze zich voorzichtig al neergelegd bij het feit dat AGB afstevent op het kampioenschap in de zondag tweede klasse B. De achterstand van de Badhoevedorpers bedraagt tien punten, waardoor de ploeg zich volgens aanvoerder Jean-Pierre Kerkeboom op een andere manier moet richten om alsnog promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen.“Het wordt onmogelijk om ze nog in te halen. Tenzij er een wonder gebeurt”, zegt Kerkeboom. “Daar zijn wij ook niet meer mee bezig. We hebben geen harde doelstelling uitgesproken en proberen bij de eerste vijf te eindigen. Wat dat betreft is er nog niets aan de hand. We proberen een periodetitel binnen te slepen en via de nacompetitie te kunnen promoveren.”

Tegen FC Abcoude sloeg Pancratius een aanval op de tweede plaats af. Met een rake vrije trap van bijna dertig meter zorgde Kerkeboom voor de 3-3 eindstand. “Het was pas mijn tweede doelpunt van het seizoen. Ik sta dit seizoen behoorlijk droog, daardoor was ik ook zo blij. Het wil dit jaar nog niet lukken; ik kom soms niet goed uit of krijg weinig ruimte. Vorig jaar ging het beter, scoorde ik er een stuk of zes. Ik heb dus zeker nog wat in te halen.”

Over de prestaties van de Badhoevedorpers dit seizoen is de 25-jarige middenvelder tevreden. “We doen het goed. Tegen een paar zwakkere teams hebben we onnodig punten laten liggen, maar voor de rest gaat het prima. Het zou mooi zijn als we deze tweede plaats vast kunnen houden. Een aantal ploegen (Hoofddorp, Abcoude en Hooglanderveen, red.) voeren de druk behoorlijk op, dus wij moeten ervoor zorgen dat we elke wedstrijd honderd procent blijven geven en scherp blijven om de drie punten te pakken.”

Na de degradatie uit de eerste klasse in 2014 – Kerkeboom was er toen ook bij – eindigde Pancratius op een zesde en een tiende plaats in de zondag tweede klasse B. Hij wil de stap naar de eerste klasse weer maken. “Het was jammer dat we via de nacompetitie (tegen Uitgeest, red.) degradeerden. Daar willen we weer naar terug. Ons team is hongerig genoeg om het op een hoger niveau te kunnen laten zien. We doen ons best om dat ook te halen.”

Foto’s Hans van Dijk

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Send this to a friend