Kersverse kampioen AFC onderuit bij Excelsior Maassluis

Een week na het behaalde kampioenschap in de Tweede Divisie heeft AFC na zes overwinningen op rij weer een nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij het in vorm zijnde Excelsior Maassluis ging de ploeg van Uli Landvreugd met 3-1 onderuit.

Voor het bezoekje aan Maassluis had Landvreugd zijn basisopstelling op vier plekken gewijzigd. Zo mochten Matthijs Jesse, Sam Nijpels, Tiemen van Hezel en doelman Joey Potveer aan de aftrap verschijnen. Laatstgenoemde werd na vier minuten al geklopt door Vincent van den Berg: 1-0. Het antwoord van AFC liet overigens niet lang op zich wachten. In de achtste minuut trok Raily Ignacio met zijn 25ste doelpunt van het seizoen de stand gelijk.

Toch bleef de thuisploeg de betere en ontsnapte AFC een enkele keer aan een nieuwe achterstand. Daan Blij raakte bijvoorbeeld de paal, al wist hij in de rebound alsnog de 2-1 achter Potveer te schieten. Het lukte AFC niet om dit weg te poetsen. Ignacio was het dichtst bij een gelijkmaker, alleen volleerde hij de bal op slag van rust tegen de lat.

Na ruim een uur spelen onderscheidde Potveer (volgend seizoen onder de lat bij HBOK, red.) door een penalty van Milan van Ewijk te keren. Het bleek slechts uitstel van executie. Twee minuten later bepaalde Blij alsnog de eindstand op 3-1. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld, want de bezoekers konden de spanning niet meer terugbrengen.

Veel maakt dit verlies overigens niet uit. De marge op nummers twee (Excelsior Maassluis) en drie (IJsselmeervogels) is nog altijd behoorlijk: respectievelijk acht en elf punten. Volgende week spelen de Amsterdammers hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Dan komt laagvlieger VVSB komt dan op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC