Ket gaat vijf niveaus hoger voetballen: “Fouten sneller afgestraft”

Een overstap van de vijfde klasse naar de Hoofdklasse: slechts weinig spelers zullen dat op hun CV hebben staan. Bruce Ket is, mede dankzij Sloterdijk-trainer Frans Bouman, wél een van de gelukkigen die een dergelijke transfer deze zomer verdiende.

Ket kwam bij Sloterdijk terecht na een vervelende blessure die hem lange tijd aan de zijkant hield. “Ik had last van een liesblessure, waardoor ik een jaar niet had gevoetbald. Via mijn broer kwam ik Frans tegen en die vroeg me of ik bij Sloterdijk wilde voetballen. Dan kon ik het op een lager niveau rustig oppakken en aan mezelf werken. Natuurlijk moest ik daar even over nadenken, maar ik dacht: ‘Ik kan beter ergens beginnen en wellicht pakt het wel goed uit.’ Dat heeft het uiteindelijk gedaan, dus achteraf heb ik zeker geen spijt van mijn keuze. Ik heb uiteindelijk een aantal aardige wedstrijden gespeeld waarin ik veel scoorde.”

Bouman zag dat Ket, evenals teamgenoot Frencel Lewis, klaar was voor een stap hogerop en ging daarom op zoek naar een nieuwe club voor het tweetal. “Frans sprak iemand van Velsen, dat nog een middenvelder en aanvaller nodig had. De trainer bood toen ons aan. We zijn vervolgens op gesprek geweest bij Velsen, wat eigenlijk goed beviel. Toen is het vrij snel gegaan, want binnen twee dagen waren we rond.” De middenvelder moet de eerste weken vooral wennen aan het niveauverschil. “Het is natuurlijk een flinke overstap, maar voetballend kom ik zeker mee. Alleen is het conditioneel op het begin wennen en aanpoten, omdat het gewoon een ander niveau is. We hebben bovendien alleen nog maar tegen Tweede en Derde Divisie-clubs gespeeld, dus dat is ook een stapje hoger. Het gaat allemaal net een tandje sneller. Fouten worden sneller afgestraft, dus je moet erg geconcentreerd zijn. Dat hoefde niet in de vijfde klasse.”

Met Velsen komt de voetballer bij een club terecht die zich komend seizoen wederom hoopt te handhaven in de Hoofdklasse. Ket hoopt daarin zijn bijdrage te kunnen leveren, al weet hij goed dat hij nog even nodig heeft om op het benodigde niveau te presteren. “Ik kom natuurlijk terug van een lange blessure en het voetballen op een lager niveau. Daarom krijg ik van Velsen tot zeker de winterstop de tijd om volledig fit te worden en aan mezelf te werken. Het moet geen teleurstelling zijn als ik er dan een keer niet in sta. De club heeft aangegeven zeker gebruik van me te willen maken. Het is tot nu toe alleen maar positief.”

Tekst: Jordi Smit

SELECTIE: Sloterdijk versterkt zich onder meer met voormalig Ajax-talent

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)