Home / slideshow / SELECTIE: Sloterdijk versterkt zich onder meer met voormalig Ajax-talent

SELECTIE: Sloterdijk versterkt zich onder meer met voormalig Ajax-talent

AVV Sloterdijk is voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 met de zondagselectie terug in de vierde klasse. Hoofdtrainer Frans Bouman doet dat met een hoop nieuwe jongens, waarmee hij meer dan content is. “Er zit veel rek in deze selectie, wat voor mij alleen maar positief is. Ik moet komend seizoen namelijk keuzes maken. We zijn in de breedte ijzersterk geworden, waardoor de concurrentie moordend wordt”, vertelt Bouman.

De Amsterdamse vereniging was met 30 punten uit dertien wedstrijden afgelopen seizoen niet bepaald eenvoudig te kloppen. Met Jeremy Elgersma, Frencil Lewis en Bruce Ket bezat de club bovendien spelers met een groot potentieel. Aangezien zij komend seizoen vertrekken naar AGB (Elgersma) en Velsen (Lewis en Ket), had de selectie de nodige kwaliteitsimpulsen nodig. Die vonden Bouman en teammanager Harm Elgersma onder meer in Giovanni Kasanwirjo, een voormalig jeugdspeler van Ajax. “Giovanni (Kasanwirjo, red.) heeft tot de A1 bij Ajax gevoetbald, dus daar zijn we ontzettend blij mee. Daarnaast heeft hij een aantal neefjes meegenomen, die allemaal zeer getalenteerd zijn.” Kasanwirjo verliet de Amsterdammers jaren geleden vanwege een blessure die hem parten speelde. “Ik heb Gio de afgelopen jaren al meerdere keren gevraagd of hij bij ons wilde spelen, en eindelijk is het gelukt”, haakt Elgersma in. “Hij heeft na zijn blessure altijd op niveau gespeeld, dus dat is écht een versterking voor ons.”

Elgersma is ook komend seizoen overtuigd van de kwaliteiten binnen de selectie. “Ik denk dat we kwalitatief zelfs nog een sterkere groep hebben dan afgelopen seizoen. Nu hebben we geen torenhoge doelstelling op papier gezet, maar we willen zeker meestrijden voor minimaal een periodetitel.” De zondagselectie is flink uitgebreid met nieuwe spelers, waardoor de staf een uitdaging heeft om de nieuwe en oude jongens met elkaar te laten samenspelen. “We zien dat de nieuwe groep met de oude groep al behoorlijk aan het integreren is, omdat Gio ook technisch jeugdcoördinator wordt. In de zondagselectie zitten diverse jeugdtrainers, dan heb je gelijk een connectie. Dat zie je ook met de andere jongens, dus dat gaat absoluut goed komen.”

Speler Club 19/20
Jur Min Sloterdijk
Anthony Moscoso Vargas VVA Spartaan
Mitchell Beer Sloterdijk
Kazem Qaanbari Sloterdijk
Arif Unlu Sloterdijk
Aytekin Demirtas Sloterdijk
Brahim Akandoui Sloterdijk
Mourad Amhaini Sloterdijk
Arsenio Snijder Geen club
Elyakim Neslo Zuidvogels
Djeranemo Ong A kwie Buitenboys
Clarence Frankel Geinburgia
Giovanni Kasanwirjo Buitenboys
Alessio Kasanwirjo De Wherevogels
Saverio Kasanwirjo De Wherevogels
Omar Drame Geen club
Mustafa Yuksel Ankaraspor
Damien Pals Hengelo
Brandon Lonslow RAP
Zoran Simunovic Geen club
Samed Yilmaz Sloterdijk
Leonel Staffa Geen club
Ahmed Yonis DSOV
Solaiman Naaimi Sloterdijk
Mehdi Dahouche Sloterdijk jeugd
Appie el Farkouki Sloterdijk jeugd
Kevin Hamed Sloterdijk jeugd
Diego Castro Geen club
Goksel Colak AGB

Tekst: Jordi Smit

Sloterdijk speelt volgend seizoen in de vierde klasse