Kevin Owusu Asare: “Knallen bij Ajax om mijzelf weer in de kijker te spelen”

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft de selectie voor volgend seizoen rond. Kevin Owusu Asare is de zesde en laatste aanwinst voor de Amsterdammers. Na een mislukt uitstapje naar Jong RKC Waalwijk wil de 21-jarige buitenspeler zichzelf bij Ajax weer klaarstomen voor een terugkeer in het profvoetbal.

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Owusu Asare. Eerlijk geeft hij toe dat Ajax slechts een tussenstap voor hem is. “Ik heb ze verteld dat ik nog altijd de ambitie heb om het profvoetbal te halen. Dit jaar wil ik knallen bij Ajax om mijzelf in de kijker te spelen. Zij geloven ook in mij. Ik heb ambities en geloof er honderdduizend procent in dat ik terug zal keren in het profvoetbal. Ik ken geen opgeven en ga door tot ik datgene heb bereikt wat ik wil bereiken: een topvoetballer worden.”

Om dat te bereiken, is het op zijn leeftijd belangrijk om veel minuten te maken. In Waalwijk ging dat niet, nadat hij daarvoor jarenlang in de jeugd van FC Volendam speelde. In de voorbereiding raakte hij geblesseerd aan zijn knie (kraakbeenschade) en moest geopereerd worden. Eenmaal terug na zijn revalidatie, zes maanden later, kwam Owusu Asare alleen tijdens oefenwedstrijden in actie voor Jong RKC, waarop hij in februari besloot zijn spullen in te leveren. “Er was voor mij geen uitzicht meer op speeltijd. Ik kwam niet in hun plannen voor en daarom was het beter om te vertrekken.”

Sindsdien houdt de oud-jeugdspeler van FC Amstelland en FC Weesp zijn conditie op peil bij zijn begeleider en traint hij mee bij Robinhood. Een stage in Tsjechië verliep ook niet succesvol. “Dat was veel te ver weg en nu een stap naar het buitenland maken, zou voor mij teveel zijn”, weet hij. Zijn oude jeugdtrainer Johnny Merks tipte hem bij Ajax. “Ik wil weer een seizoen helemaal fit zijn en veel spelen. Ik denk dat Ajax voor mij de juiste club is waar ik mij verder kan ontwikkelen. Zij geloven ook in mij.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)