Home / Algemeen / Kevin Westmaas (De Dijk) wil met OFC stap naar Tweede Divisie maken
Archieffoto: Rob Beense

Kevin Westmaas (De Dijk) wil met OFC stap naar Tweede Divisie maken

Een jaar geleden deed hij het met De Dijk en volgend seizoen moet het voor Kevin Westmaas met OFC gebeuren: promoveren naar de Tweede Divisie. De 31-jarige vleugelverdediger is de vierde speler die vanuit Amsterdam-Noord de overstap maakt naar de Oostzaanse derdedivisionist.

Vanuit Spanje gaf Westmaas zijn jawoord, nadat OFC zich enkele weken geleden had gemeld bij de linksback. Het maken van een beslissingen voor volgend seizoen stelde hij nog even uit vanwege zijn privésituatie. “Ik heb alle plussen en minnen naast elkaar gezet. Daaruit bleek dat OFC de juiste club is. Lekker in de buurt, het gaat niet in mijn reistijd zitten. Ik heb een goed gesprek gehad met de club. Ze móeten de stap maken.”

Drie maanden geleden trok OFC al Frank Schilder, Alje Wiltenburg en Tim Ruder aan van De Dijk. Samen met Westmaas kan het viertal een belangrijke rol spelen in de jacht op promotie naar de Tweede Divisie. “Het is toch een stukje ervaring wat wij meebrengen. De afgelopen jaren is het OFC niet gelukt, daar hikken ze telkens tegenaan. Wij weten dat er andere dingen gevraagd worden. In de Derde Divisie is het allemaal een beetje frivool, in de Tweede Divisie een stuk volwassener en zakelijker. 1-0 is voldoende, bijvoorbeeld. Dat is echt een wereld van verschil.”

Westmaas speelde twee seizoenen voor De Dijk, waarmee hij naar de Tweede Divisie promoveerde en daar vervolgens uit degradeerde. Een langer verblijf stelde de oud-speler van Ajax, Rijnsburgse Boys en DOVO zeker niet uit. “Op sportief vlak was het alleen geen optie om langer te blijven. De selectie is niet meer wat het is. Ik zag het eerlijk gezegd niet zitten om met een paar spelers een soort fundament te creëren voor de nieuwe groep die er volgend seizoen staat. Dan is het ook nog de vraag of het klikt. Ik maak liever een overstap naar een club waar een bepaald fundament staat. Dit is weer een nieuwe uitdaging voor mij.”

Foto: Rob Beense