Home / Algemeen / Kid Ronday haalt HBOK met vier treffers uit de put

Kid Ronday haalt HBOK met vier treffers uit de put

Het vertrouwen was weg, de prestaties waren zeer teleurstellend; het zat behoorlijk tegen bij zaterdag tweedeklasser HBOK. Trainer Marc Onsia zei vooraf: “als we nog iets willen, moet er gewonnen worden van Marken.” En zijn ploeg gehoorzaamde op indrukwekkende wijze. Marken had weinig te vertellen tegen de Zunderdorpers, die aan de hand van Kid Ronday weer uit de put kwamen: 2-6.

Zelf wilde hij niet alle credits ontvangen. “We mogen ook blij zijn dat Robin Thiel weer terug was. Hij houdt ons een paar keer goed op de been en heeft ons echt gered. Dat stukje zelfvertrouwen dat hij uitstraalt, slaat over op de rest van het team. Vandaag ging het eindelijk weer crescendo. Vanaf de eerste minuut stond Marken onder druk en daar kwamen ze niet onderuit.”

In de eerste helft konden de gasten zichzelf alleen verwijten dat het verschil slechts één doelpunt was. Zowel Robin Schaaf als Kid Ronday miste een grote mogelijkheid. Laatstgenoemde maakte dit wel goed door een vrije trap van achttien meter hard tegen de touwen te schieten: 0-1.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de aanvaller had zijn tweede in het net liggen. Sverre Ubbels passeerde zijn directe tegenstander en stelde Ronday in staat om de voorsprong te verdubbelen. Direct vanuit de aftrap zorgde Jeffrey Veerman namens de thuisploeg echter al snel voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Dichterbij kwam Marken niet. Een paar minuten later bracht Ronday met zijn derde van de middag het verschil weer naar twee doelpunten. Een verre inworp bleef hangen, met een schijnbeweging verraste hij een verdediger en schoot in de korte hoek de 1-3 binnen. Tim Beelen gooide de wedstrijd al vroegtijdig in het slot. Hij mocht opkomen vanaf de rechterkant en zijn voorzet verdween tot ieders verbazing op prachtige wijze in één keer in het doel. “Echt een wereldgoal.”

Dat Tijs Klaver in de 84ste minuut profiteerde van een slippertje van Thiel (2-4) was slechts voor de statistieken. Vlak daarna maakte Ronday immers zijn vierde van de middag. De aanvaller ging samen met Schaaf op Marken-doelman Peter Visser af en in plaats van af te leggen, ging hij voor eigen succes: 2-5.

Het slotakkoord was wel voor Schaaf. Nadat Ronday in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, gunde hij de toegekende penalty aan Schaaf. Deze miste de spits in eerste instantie, in de rebound was het wel raak: 2-6. “Hij moest zo nodig een velddoelpunt maken”, glimlachte Ronday.

De overwinning was heel belangrijk voor de Zunderdorpers, die de vierde plaats weer in handen hebben. “Vooral voor het gevoel is dit erg lekker. De afgelopen periode was een zooitje, heel veel gezeik en dat sijpelde door. Er was geen vertrouwen. Wanneer we deze zouden verliezen, was het klaar. Nu haken we weer een klein beetje aan. We willen nog voor die derde plek gaan (zes punten achterstand, red.).”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Rikus de Lange

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)