Home / Algemeen / Kiki Musampa scoort voor NVC
Foto Daryl van Mieghem: Musampa in actie voor NVC

Kiki Musampa scoort voor NVC

NVC uit Naarden is nog altijd zonder puntverlies. Met voormalig Ajacied Kiki Musampa in de gelederen werd RKDES met 6-0 verslagen. In Kudelstaart kwam hoge score pas in de slotfase tot stand. Musampa begon op de bank bij de koploper maar bewees wel zijn waarde. Met een doelpunt en een assist was hij van grote waarde.

Bij RKDES mopperde diverse spelers  na afloop op alles en iedereen. De opstelling ende speelwijze deugde niet en de arbiter zat ook niet mee. Zin had het niet want RKDES was volledig kansloos tegen de koploper. NVC was op alle fronten beter. Met snelle combinaties, veel beweging en goede passing werd RKDES overrompelt. Terwijl Kiki Musampa op de bank stond Steve Promes, ex prof van De Graafschap, wel in de basis. Zijn voorzetten vanaf de linkerkant waren een lust voor het oog. Het zegt iets over de aspiraties van NVC.

In de eerste helft kon RKDES het nog redelijk bijbenen en kreeg het zelfs een kans op de gelijkmaker. Edwin van Maris zag zijn vrije trap op de lat uiteenspatten.  Ludciano Talud had de gasten toen al op voorsprong gezet.

Foto Daryl van Mieghem: Musampa in actie voor NVC

Bij rust was er dus nog alle hoop voor de thuisploeg maar al snel zou blijken dat NVC, getraind door Arno Splinter, over te veel kwaliteit beschikt. Al vroeg in de tweede helft maakte Nickay Schenk er 0-2 van en was het verzet  gebroken.

RKDES-0trainer Hajo Hendriks nam het nodige risico werd daarvoor gestraft. In de slotfase liep de gedoodverfde kampioen uit naar 0-6. De inmiddels ingevallen Musampa zorgde voor de 0-3 en was met  zijn hak de aangever voor de 0-4 van Steve Promes. Promes maakte ook de laatste treffer (0-6) nadat Talud, ook met zijn tweede van de middag al voor de 0-5 had gezorgd.

foto Daryl van Mieghem: Musampa wordt gefeliciteerd na zijn treffer

RKDES-trainer Hendriks na afloop: “”De KNVB heeft ons een wel erg zware competitiestart voorgeschoteld. We hebben nu de bovenste drie gehad, volgende week wacht nummer vier Abcoude. We moeten keihard blijven doortrainen en leren van onze fouten. De groep moet er echter van doordrongen zijn dat het dit seizoen niet makkelijk zal zijn. We zullen er voor moeten knokken.”

Met dank aan www.voetbalinaalsmeer
Foto: Daryl van Mieghem

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)