Kilic stopt als voorzitter Eendracht ’82: “Wil samen optrekken met mijn kleinzoontje”

Ali Kilic stopt per direct als voorzitter van Eendracht ’82 en wordt opgevolgd door een groep van acht mannen. “Ik was vijf jaar voorzitter en wilde eigenlijk weer andere zaken gaan oppakken, waaronder het optrekken met mijn kleinzoontje”, zo legt hij zijn vertrek uit.

Aftreding

Kilic had al langere tijd in zijn hoofd om zijn voorzitterschap te beëindigen. Rond de zomer kwamen zijn opvolgers in beeld. “Acht jongens binnen de club droegen zich bij mij aan om het voorzitterschap op te pakken. Ze willen daarbij een ander elan geven aan de club, om hun kinderen ook weer bij de vereniging te betrekken. Daarover zijn we samen met een ander bestuurslid overeengekomen. Vervolgens hebben we in het nieuwe jaar twee avonden een Algemene Ledenvergadering gehouden. De eerste avond was de meerderheid er niet, en op 31 januari hebben we in harmonie met elkaar besloten het bestuur over te dragen.”

De voormalig voorzitter blijft nog wél betrokken bij Eendracht ’82. “Samen met een ander bestuurslid ben ik benoemd tot erelid. Dan doen ze ‘om onze ervaring niet kwijt te raken’, zo verwoordden ze het. Natuurlijk geeft dat een trots gevoel, omdat de club me bij het geheel betrekt. Ik had voor mezelf besloten om in de kascommissie te gaan zitten, maar dat kan altijd nog. Je wilt natuurlijk niet in een keer van de club losraken, aangezien ik daar in vijf jaar iets hebt opgebouwd. Maar als erelid kan ik nog eens kritische vragen stellen en mijn mening uiten.”

Bijeenkomst

Vorige maand knoopte Het Amsterdamsche Voetbal nog een gesprek aan met Kilic, aangezien de Amsterdamse club diverse verenigingen had uitgenodigd om het gesprek aan te gaan over de onderlinge verhoudingen. Dat gesprek vond op 22 januari jongstleden plaats. “Wat mij betreft is de avond uitstekend verlopen”, zo kijkt Kilic terug. “We hebben een hoop meegekregen van andere clubs. Ik vond het wél jammer dat er weinig opkomst was. De clubs die meeleefden en dezelfde problemen ervoeren, die waren er. Dus daarvan hebben we wat kunnen opsteken. De klagers waren er echter niet en dat vind ik jammer, want ik weet nog steeds niet wat er aan de hand is.”

De verenigingen die er wél waren, kwamen uit op verschillende conclusies. “Dat bij verenigingen buiten Amsterdam een drempelvrees is richting Turkse en Marokkaanse clubs, maar zodra zij er zijn en de wedstrijd van start gaat dat beeld compleet verandert.” Ook hadden ze het over de rol van de arbiter. “De scheidsrechter heeft een enorme rol in het geheel. We willen daarom voor de wedstrijd een ‘handshake’ in de middencirkel gaan doen, waardoor je een verbinding laat ontstaan. Daarbij moeten de spelers niet op een rijtje, maar in een cirkel gaan staan. Zo kan de scheidsrechter alle spelers van tevoren aanspreken.”

Tot slot ging het over de verdwenen gesprekken in de bestuurskamer. “Zoals ik in het vorige gesprek al aangaf, zijn de contacten in de bestuurskamer er vaak niet meer vanwege het digitale wedstrijdformulier. Op de avond beaamde iedereen dat, dus we gaan elkaar toch wat vaker proberen op te zoeken.” Kilic gaat er vanuit dat het nieuwe bestuur de punten in de praktijk gaat brengen. “We krijgen straks een verslag van de avond, en daarmee zullen ze deze punten zeker gaan oppakken. Dat gaat het nieuwe bestuur zeker doen, omdat deze jongens het zélf als speler ook zijn tegengekomen.”

Vrije tijd

Kilic verdwijnt naar eigen zeggen zeker nog niet uit de voetbalwereld. Hij gaat met de nieuwe voorzitter bijvoorbeeld nog een voorstelronde doen langs de relaties waar Kilic de afgelopen jaren goed contact mee had. “Op deze manier kan ik alles mooi overdragen.” Daarnaast verveelt hij zich zeker niet. “Mijn zoon voetbalt nog. Hij is bijna 22 jaar en speelt in de selectie van Legmeervogels. Dus ik kan nu ook samen met hem meer dan voorheen op stap. Ik blijf zeker betrokken bij het voetbal.  Verder geniet ik van mijn vrije tijd, want die is snel gevuld”, aldus Kilic.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Eendracht ’82

Eendracht ’82-voorzitter Kilic: “Dit moet stoppen”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)