JOS Watergraafsmeer

Kirtan Boedhoe neemt zaterdagselectie JOS/ Watergraafsmeer onder zijn vleugels

Kirtan Boedhoe stapte op in het voorjaar, als hoofdtrainer van Maarssen, vanwege een verschil van inzicht. Eén dag na de wedstrijd tegen Victoria besloot de Amsterdammer de eer aan zichzelf te houden. ‘In een goed huwelijk moet het klikken, ik wilde de regie zelf houden”, blikte Boedhoe kort terug. Het was een ‘publiek geheim’ dat Boedhoe op dat moment al enkele jaren verbonden was aan JOS Watergraafsmeer als trainer-coach van het tweede elftal.

UEFA A

Boedhoe (37) is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de zaterdagtak van JOS Watergraafsmeer. De club was op zoek naar een nieuwe trainer-coach voor de zaterdagselectie, omdat huidig hoofdtrainer Richard Pel de vaste assistent-trainer wordt bij de zondagselectie van Cor ten Bosch. Boedhoe zelf speelde onder meer in de jeugdopleiding van PSV en FC Den Bosch. Als senior voetbalde hij op het hoogste amateurniveau in de hoofdklasse bij DOVO, Ajax (amateurs) en Geinoord. Als trainer-coach werkte Boedhoe in de jeugdafdeling bij Elinkwijk en AFC, waar hij stage liep bij de O19 voor zijn UEFA-A (Youth) diploma.

Project Maarssen

JOS krijgt een relatief jonge trainer voor de groep op de zaterdagselectie, die één keer eerder ervaring opdeed als hoofdcoach. ,,Twaalf maanden geleden stapte ik in bij Maarssen”, vervolgt Boedhoe. Het was een interessant ‘project’. We hebben in de winterstop geëvalueerd en gezamenlijk besloten het bij één seizoen te houden. Dat moet je dan op dat moment ook samen uit durven te spreken. Na een moeilijke start stonden we er goed voor. Toch stapte ik in april op. Ik wilde het solide achterlaten voor mijn opvolging en dat was op dat moment gerealiseerd. Het was goed zo, voor beiden. De groep heeft het uiteindelijk prima afgemaakt.”

Aangemeld

De Amsterdammer, die in Oost woont, had zich in 2019 aangemeld als voetballer bij JOS. En zo ging het balletje letterlijk rollen. Inmiddels is Boedhoe bezig aan zijn vierde jaar bij JOS, waarvan drie seizoenen in combinatie met het trainen van het tweede elftal. ,,Ik kende JOS nog van vroeger, vandaar mijn keuze voor de club. Via-via hoorden mensen in de club dat ik in het bezit ben van het één na hoogste trainersdiploma en vroegen ze of ik iets wilde betekenen voor de club. We waren er snel uit.”

Mijn club

Naast zijn baan in Utrecht, (head of marketing, red.) is Boedhoe verknocht aan het trainersvak. En dat is maar goed ook. ,,Mijn vrouw vond het geen goed idee dat ik alle avonden thuis zou zitten. JOS is een warme vereniging, waar ik me ook al snel thuis voelde. Ik durf rustig te zeggen dat JOS inmiddels ook mijn club is geworden. Het zijn fijne mensen en ik ben heel nauw betrokken. De samenwerking is top, alles smelt samen.”

Boedhoe gaat inmiddels zijn vierde seizoen in, voor het eerst als hoofdtrainer bij de Amsterdammers. ,,Richard Pel belde mij op in januari en vroeg of ik interesse had in de zaterdagselectie. Voor mezelf wist ik het gelijk al. Het goede contact binnen alle geledingen leidde er toe dat de zaak opnieuw snel was beklonken, onder het genot van een biertje. De driehoek met de zondagselectie, zaterdagselectie en onze O23 is gradioos. Gerrie van Guine en Richmond Bossman blijven komend seizoen de O23-1 trainen en coachen. Ik doe met hen ook nog een stukje scouting om JOS te verrijken met goede voetballers.”

Onbekend terrein

Met het weekendvoetbal in aantocht en de competitie-indelingen bekend komen er wijzigingen ,,Wij gaan zaterdag om 14.00 spelen en de thuisduels van de zondagselectie vangen aan om 17.00 uur. Dat is leuk en goed voor de club. We verwachten meer publiek.” Jammerlijk degradeerde ook de zaterdagselectie en moet Badhoe genoegen nemen met een stapje terug. ,,Ik wist veel van de derde klasse, de vierde klasse is voor mij nog onbekend terrein. We hebben vooral tijd en energie gestoken in de samenstelling van de selectie. Wij beschikken over een prima selectie, vind ik. Ik schat in dat wij een stabiele middenmoter kunnen worden in de Vierde Klasse C, waarin we ook een behoorlijk aantal stadsgenoten treffen. Het belooft een leuk seizoen te worden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)