fbpx
Home / Algemeen / Klaasen-Bos: “Ik sta open voor andere clubs, maar ook SDZ is geweldig”
Tim Klaasen Bos

Klaasen-Bos: “Ik sta open voor andere clubs, maar ook SDZ is geweldig”

Afgelopen weekend stond er een topper in de eerste klasse zondag op het programma. AFC’ 34 kwam op bezoek bij SDZ. De thuisploeg kon bij een overwinning verder uitlopen op de bezoekers en zou daarnaast de koppositie in zicht houden. Naast het teambelang, was het voor Tim Klaasen-Bos een dubbel belangrijke wedstrijd. Er stonden namelijk enkele geïnteresseerde clubs langs de zijlijn. “Daardoor ben je nog iets meer gebrand om te laten zien wat je kan, maar het is niet zo dat ik opeens elf spelers wil passeren en andere rare kapriolen ga uithalen.”

“De wedstrijden dat het móét, staan we er vaak. Ook zondag pakten we AFC’34 bij hun strot en speelden we een goede wedstrijd”, vertelde Klaasen-Bos na afloop van de wedstrijd. Klaasen-Bos zag teamgenoten Davey Claus en Jaap Smeeing scoren en de bezoekers deden pas in de slotfase terug, waardoor de drie punten bij SDZ bleven.

Klaasen-Bos kwam zelf dus niet tot scoren, maar kan dit seizoen met zes doelpunten en tien assists alsnog goede cijfers weerleggen. “Ik ben dit seizoen meer de aangever dan de doelpuntenmaker, maar ik ben tevreden met 16 doelpunten waarbij ik direct betrokken ben. Ook merk ik na 1,5 jaar blessureleed dat ik weer in de vorm van voor mijn blessure begin te komen. Bepaalde situaties in het veld voelen weer vertrouwd en ik kan wel zeggen dat ik langzaam weer ‘de oude’ ben.”

Geïnteresseerde clubs

Dat de aanvaller weer terugkomt in zijn oude vorm is ook bij andere clubs opgevallen. Odin en VVSB stonden beiden tegen AFC’34 langs de zijlijn. “Dit is inderdaad de periode dat dit soort dingen beginnen te spelen en ik heb inderdaad met een aantal clubs contacten gehad. Daarbij wil ik niet te veel over die clubs zeggen, maar het zijn inderdaad weer een aantal divisieclubs die van zich hebben laten horen”, vertelt de aanvaller.

“Ik heb hardop gezegd dat ik open sta voor andere clubs en ook ambities heb, maar nog een seizoen bij SDZ is ook absoluut geen straf. De ambities van de club zijn nog steeds torenhoog en dat spreekt mij enorm aan. Als ik volgend seizoen nog steeds hier voetbal, hoor je mij zeker niet klagen.”

SDZ staat momenteel tweede op de ranglijst en heeft slechts drie punten achterstand op De Zouaven. Volgende week hoopt Klaasen-Bos, tegen Kolping Boys, een goed vervolg aan de overwinning op AFC’34 te geven.

Tekst: Mitch Marinus

Tim Klaasen-Bos (SDZ) heeft tip voor trainer: ‘Als hij slim is, sta ik in de basis’

 

Send this to a friend