fbpx
Home / slideshow / Tim Klaasen-Bos (SDZ) heeft tip voor trainer: ‘Als hij slim is, sta ik in de basis’

Tim Klaasen-Bos (SDZ) heeft tip voor trainer: ‘Als hij slim is, sta ik in de basis’

Na ruim 1,5 jaar vanaf de zijlijn toe te hebben moeten kijken, maakt Tim Klaasen-Bos eindelijk weer minuten in de eerste klasse Zondag. Afgelopen weekend begon hij op bezoek bij Zaanlandia (2-1) op de bank, maar maakte hij als invaller de enige treffer namens zijn ploeg.

We spraken Tim na zijn operatie in september 2018 over zijn blessure: ‘Het is een behoorlijke opluchting dat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel is.’ Echter bleek het einde van de tunnel nog een stuk verder dan hij toen dacht: ‘Op een vervelende manier liep dat even anders. Vorig seizoen heb ik bij elkaar twintig minuten gevoetbald en terugslag na terugslag gehad.’

‘Ik had bijna nog beter mijn kruisband kunnen scheuren’, zegt Tim ietwat cynisch. De blessure bleek vrij gecompliceerd, wat ook door Tim als vervelend werd ervaren: ‘Ik wist zelf ook niet precies wat er gaande was in mijn enkel, maar het kwam erop neer dat er afgebroken stukjes bot en kraakbeen in de weg zaten en dat werd dus ook operatief verwijderd.’

‘Vervolgens leek ik maar niet te herstellen van die operatie en besloot ik naar de hoogste piek van de fysiotherapie van de KNVB te gaan. Daar bleek dat de operatie vooral meer slecht dan goed heeft gedaan.’

Eindelijk weer minuten

Sinds deze voorbereiding kan Tim na 1,5 jaar blessureleed weer eindelijk minuten maken. Hij merkt daarbij dat hij, ondanks dat hij conditioneel een paar keer door de mand is gevallen, steeds fitter wordt. Tim moest het afgelopen weekend nog genoegen nemen met een invalbeurt. Toch hoopt hij komend weekend op een basisplek: ‘Afgelopen weekend viel ik in en had ik tien minuten later mijn doelpunt te pakken. Als de trainer slim is, sta ik in de basis en ik hoop dan ook voor het eerste de gehele wedstrijd vol te maken.’

Concurrentiestrijd

Dat laatste is dit seizoen geen vanzelfsprekendheid, want met Jaap Smeeing kwam er voor Tim een grote concurrent bij in de voorhoede. ‘Vooralsnog heeft Jaap de voorkeur en dat is helemaal niet gek. Hij heeft een volledige voorbereiding meegedraaid en zijn doelpunten gemaakt’, aldus een nuchtere Tim. Hij probeert ook niet alleen de concurrentie aan te gaan, maar geeft aan ook een mooie samenwerking voor zich te zien: ‘Jaap was afgelopen weekend bijvoorbeeld de aangever bij mijn doelpunt en ik merkte dat ik ook prima mét hem kan spelen.’

Volgend seizoen een stap hogerop

Ondanks het ontbreken van zekere basisplek is Tim duidelijk in zijn doelstelling. De aanvaller die zijn vijfde seizoen bij de club ingaat, wil dit jaar laten zien wat hij in zijn mars heeft. In zijn eerste twee seizoenen werd hij clubtopscorer en was hij ook kandidaat om speler van het jaar te worden. Ook waren er enkele clubs uit de top van het amateurvoetbal geïnteresseerd, maar toen gooide de enkelblessure roet in het eten. Na dit seizoen hoopt Tim wel de stap te maken: ‘Ik hoop ongeveer 25 doelpunten te maken en vervolgens wil ik kijken of ik nog een leuke stap kan maken. Ik wil niet dat ik over een paar jaar gestopt ben en dat ik er dan meer uit had kunnen halen. Dat zou ik heel naar vinden.’

Jaap Smeeing (Swift) kiest voor SDZ: “Kan nog hartstikke mooie dingen doen”

Tekst: Mitch Marinus

Archieffoto: John Beckman

Send this to a friend