Klinkende overwinning JOS Wgm

Vandaag op sportpark Drieburg werd de wedstrijd Jos Watergraafsmeer tegen AFC34 gespeeld in de eerste klasse A. JosWgm, het team dat eigenlijk altijd wel goed speelt maar ondanks dat maar 3 van de 7 wedstrijden in winst wist om te zetten, moest vandaag tegen de hekkensluiter AFC34 proberen de lijn naar boven weer in te zetten. AFC34 daarentegen was verplicht na 2 puntjes uit 6 wedstrijden deze wedstrijd te winnen om zich een klein beetje uit de problemen te spelen.  Dat AFC34 op de allerlaatste plaats staat en keihard zijn best ging doen om deze wedstrijd te winnen was echter de eerste helft niet aan het team af te zien. Het begon vreselijk slap aan de wedstrijd en binnen 8 minuten was het al Tom Clobus die na een geweldige steekpass van Roy Bussman de 1-0 aantekende. Tom schoot de bal keihard vanuit een onmogelijke hoek aan de linkerzijde van het doel, bijna op de achterlijn met zijn linkerbeen bij de 2e paal binnen. Wat een droomgoal en wat een droomstart van Jos Wgm. Nog steeds was deze snelle goal niet het signaal voor AFC34 om gas te geven. Het middenveld van JosWgm was oppermachtig wat 7 minuten later al resulteerde in de 2-0. Ook een schitterende goal met het linkerbeen van een meter of 20 over de keeper geknald door Paul Bekker.  Enkele minuten later gaf Alex de Bruijne van achteruit een prachtige lange bal richting Jaap Lorier die bijna vrij op de keeper af kon lopen maar deze kans niet in een doelpunt wist om te zetten. De keeper van AFC34 pakte de bal mooi en de kans was verkeken. AFC34 kreeg halverwege de eerste helft een vrije trap op een meter of 20 van het doel van keeper Martijn Middelbeek maar ook deze vrije trap werd zeer zwak in de muur geschoten. Het leek wel of het team er helemaal geen zin in had.  Jos Wgm ging lekker door en in de 38ste minuut brak Paul Bekker door de verdediging heen, omspeelde de keeper maar de bal werd door een oplettende verdediger over de achterlijn gegleden. Het had op dat moment al wel 5-0 voor de thuisclub kunnen staan. De corner die volgde werd door een verdediger van AFC34 voor de voeten van Tom Clobus gekopt en die schoot vervolgens de bal keihard op de paal. Eenrichtingsverkeer op sportpark Drieburg dus. De laatste minuten van de eerste helft probeerde AFC34 een beetje druk te zetten en kwam er een spaarzaam gevaarlijk momentje voor de goal van Martijn Middelbeek die zich vandaag overigens niet liet verrassen. Het was de linksachter van AFC34, Sandro Staal, die bij de ploeg uit Alkmaar voor het meeste gevaar zorgde door enkele mooie strakke voorzetten vanaf de linkerkant. Helaas wist zijn voorhoede er niets tegenover te zetten.
Vlak voor rust kreeg aan voerder Maurice Renger een keiharde beuk in zijn rug waar hij veel last van had. De vrije trap die hierop volgde werd net over gekopt door Paul Bekker. Hierna volgde het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jeroen Koene.

Na de rust was het al na anderhalve minuut alweer raak. Een splijtende pass van Maurice Renger zette  Alex de Bruijne alleen voor de keeper en hij faalde niet.  3-0. Als AFC34 nog enige aspiraties had om iets in deze wedstrijd te gaan betekenen dan was dit binnen 2 minuten na rust al totaal verkeken.
JosWgm nam na dit doelpunt een beetje  gas terug wat resulteerde in iets meer druk van AFC34. Het enige dat de afgelopen seizoen uit de hoofdklasse gedegradeerde ploeg nog kon opbrengen was een op een spelen en  wat spaarzame “lange bal voor de pot en we zien wel hoe die valt” ballen produceren. Helaas voor AFC34 kwam ook hier niets uit. Enig lichtpuntje van de uitploeg in de tweede helft was een prachtig genomen vrije trap van de goed ingevallen Miloud Weijers. Een streep die overigens keurig door de goed keepende Martijn Middelbeek werd gepakt.  Na 65 minuten kwam Dion Glumac in de ploeg voor de moegestreden Jaap Lorier en 10 minuten later kwam Bas ter Haak in het veld voor Tom Clobus die vandaag een prima wedstrijd speelde maar ondanks de schitterende goal wel enkele mooie kansen miste. Daar gaan we dit seizoen nog mooie dingen van zien daar ben ik van overtuigd. Na bijna 80 minuten moest aanvoerder Maurice Renger helaas licht geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Malvin Robert in de ploeg maar de wedstrijd was al gespeeld. Alex de Bruijne liep nog tegen een gele kaart aan na een overtreding maar de vrije trap die daarop volgde werd wederom prima gekeerd door keeper Middelbeek. Vlak voor tijd was er nog bijna de 4-0 maar de mooie volley van de prima spelende Roy Bussman ging net naast.
Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Eindstand 3-0.
De conclusie van deze wedstrijd?  JosWgm speelt een goede wedstrijd en wint zeer verdiend. Dat het maar 3-0 bleef had het voornamelijk aan zichzelf te danken. AFC34 is net uit de hoofdklasse gedegradeerd maar als het op deze manier blijft spelen wordt het een zeer moeilijk seizoen.
De wedstrijd was zeer sportief te noemen en werd geleid door een prima scheidsrechter.

Verslag: Ineke Hofland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)