Knaap verlaat Weesp voor vierdeklasser Hooglanderveen

Zondag tweedeklasser FC Weesp moet op zoek naar een nieuwe trainer. Tegen de verwachting in heeft trainer Karel Knaap aangegeven de club na twee jaar te verlaten. Komend seizoen in hij trainer bij de ambitieuze vierdeklasser Hooglanderveen.

Knaap: “ Ik zou in principe nog een jaar blijven bij Weesp want ik heb het goed naar mijn zin. Maar er kwam een nieuwe uitdaging op mijn pad en ik vind dat ik die niet kan laten lopen.”

Zowel de spelersgroep als het bestuur reageerden verrast op de mededeling van de trainer. Knaap: “ Ze waren zowel verrast als verbaasd dat ik ga vetrekken. Ze hadden het niet zien aankomen ook omdat we normaal gesproken nog een jaar verder zouden gaan met elkaar. Nog een jaar was de bedoeling en dan zou ik het overdragen aan mijn opvolger. Maar deze kans kan ik niet laten lopen.”

Hooglanderveen, uitkomend in de vierde klasse G (klik hier voor de stand), is een vereniging met meer dan 1300 leden en wil  net als Weesp met eigen jeugd de stap omhoog maken. Knaap: “ Ik heb een contract voor een jaar getekend maar de intentie is om langer samen te werken. Zij willen dezelfde weg als Weesp bewandelen en met eigen jeugd proberen hogerop te komen. Ze hebben een goed ploeg en doen ook nu mee om promotie. Het is voor mij een enorme uitdaging om daar aan de slag te gaan.”

Wat ook meespeelde dat Knaap zo vroeg deze keus maakt is dat hij nu een mooie aanbieding krijgt en volgend seizoen niet weet waar hij aan toe is. Knaap: “De weg die ik nu in kan slaan is de grootste reden om Weesp te verlaten. Het is wel bizar dat het nu, nog voordat we halverwege de competitie zijn, al tot een keuze moet komen. Het wordt ieder jaar steeds eerder in het seizoen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)