Knap herstel van gewijzigd Weesp tegen VVIJ

In de zondag tweede klasse B heeft Weesp zich goed hersteld van de nederlaag va vorige week. Door het hoog geklasseerde VVIJ met 2-1 te verslaan blijft de ploeg van Karel Knaap in de race voor een plek in de nacompetitie. Knaap: ” Voorlopig ga ik even niet rekenen.”

Na de ruime nederlaag van vorige week tegen SV Nieuw Utrecht (5-0) maakt het de zege op VVIJ nog knapper.  Trainer Karel Knaap:” Vorige week was echt een wanprestatie. Ik heb daar dan ook de hele week met de jongens hard aan gewerkt om  die blamage weg te werken. Dat had wel wat gevolgen. Ik heb het elftal op maar liefst vijf plaatsen gewijzigd. De reden van al die wijzigingen? Sommige jongens heb ik op de bank  gezet vanwege onvoldoende inzet. Anderen oorzaken waren schorsingen en familie omstandigheden (Kmiecik, red.).”

160314 FC Weesp 2 1 VVIJ  (6)

Het pakte uiteindelijk goed uit voor Weesp al kwam de ploeg van Knaap na een kwartier spelen wel op achterstand. Doelman Arno Copier schatte een pass niet goed in en was te laat bij de bal waardoor Van Baarlen de 0-1 kon maken. Voor Weeps had Koen Buddenberg al wat kansjes gehad. Pas na een half uur was  hij eindelijk trefzeker (1-1)

In het tweede bedrijf , waar Weesp de wind tegen had, nam VVIJ steeds meer het initiatief. De ploeg van David Vecht  won de strijd op het middenveld en Weesp kwam er nauwelijks nog uit. Knaap: “Gezien het spelbeeld over negentig minuten was een gelijk spel terecht geweest, maar dat we als nog winnen heeft ook te maken met de vechtlust die mijn ploeg liet zien. Ze wilden duidelijk die kater van vorige week weg poetsen.”

160314 FC Weesp 2 1 VVIJ  (13)

Waar Weesp dus nauwelijks onder de druk uit kwam wist het uiteindelijk wel te scoren. Invaller Jesse van Huisstede zorgde vanuit een counter voor de 2-1. De resterende tien minuten was het ‘overleven’ voor Weesp. Knaap: “ Het was vechten voor iedere meter. De graspollen werden opgegeten. Een groot compliment voor mijn ploeg dat ze stand hielden.”

Met nog zes wedstrijden te gaan, onder ander tegen de nummers een en twee Soest en Hoofddorp, durft Knaap niets te voorspellen. Knaap; “We staan nu vijfde, maar ik richt me even nergens op. We willen graan nog de maximale achttien punten halen, maar ik vind het nu even belangrijker dat we goed voetballen en de strijd leveren die er gevraagd wordt in deze afdeling.  Ik ben niet aan het rekenen. Met een periodetitel of het halen van de nacompetitie ben ik dan ook even niet bezig. Mijn spelers heb ik dat ook duidelijk gemaakt en ik geloof dat die boodschap wel is aangekomen.”

160314 FC Weesp 2 1 VVIJ  (9)

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Herman Hermsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)