jos

Knappe comeback levert JOS overwinning op

Vorige week knokte JOS Watergraafsmeer zich naar een 1-1 waar het meer leek te pakken, nu leverde een zeer knappe comeback tegen het laagstaande vv Dongen zelfs drie punten op. Na een 0-0 ruststand en 2-0 achter na 55 minuten, boog JOS de achterstand in Dongen om in een 2-3 overwinning.

JOS kon na afloop van het duel met Dongen opgelucht ademhalen. De comeback was belangrijk, want door de zege werden de onderste plaatsen vaarwel gezegd en kan het met acht punten weer aanhaken in de brede middenmoot. De start was prima en JOS was eigenlijk de gehele eerste helft de bovenliggende partij.

“Over de eerste helft was ik tevreden. We misten acht jongens, waarvan zes basisspelers. Maar de vervangers deden het naar behoren. Als coach weet je dat zoiets gebeurd in een lang seizoen. Dan is niet iedereen altijd beschikbaar. Daarom heb ik ook een grote groep”, doceerde Cor ten Bosch.

Toch besloot ten Bosch tot een dubbele wissel tijdens de rustpauze. Bergwijn en Slijters kwamen erin. Het was echter Dongen dat direct aanzette en met de euforie in het achterhoofd van de bekerwedstrijd tegen SteDoCo (1-2 winst) eerder deze week leek het er ook mooi uit te gaan zien. Fatih Kamaci schoot de thuisploeg op 1-0 en Rijk Siemerink maakte zelfs 2-0. JOS begon gewoon slap aan het tweede bedrijf. Binnen 10 minuten op forse achterstand. Daarmee leek Dongen op rozen te zitten. Maar JOS gaat forceren. Iets wat al het idee was in de rust bij de 0-0 stand en de ingebrachte invallers.

Tim Plemper zorgde in de 59e minuut voor de 2-1 en dus de aansluitingstreffer. In de 66e minuut zorgt invaller Bergwijn voor de 2-2, een mooi doelpunt. “Op dat moment gaat iedereen ook naar voren. De wil om te winnen was sterk aanwezig bij JOS. We pakten het fantastisch op. Met zijn allen, als team! Dongen maakt op momenten niet de 3-1, dus kunnen wij het deze keer mentaal opbrengen”, glunderde ten Bosch.

JOS Bas Schol
Jongeling Bas Schol opnieuw onder de lat bij JOS

JOS heeft veel kwaliteit op de bank. Voordat Reggie Schaap werd gebracht kreeg JOS eerst nog een domper te verwerken. Amine Ennali kreeg direct rood van scheidsrechter René Wiedijk. Ennali werd zelf neergehaald, maar reageerde niet goed. JOS moet dan vervolgens met 10 verder tegen de 11 van Dongen.

De inmiddels ingevallen Reggie Schaap is onberekenbaar, hij heeft altijd wel een moment. Vorige week kon hij beslissend zijn en liet dat na, maar vandaag was hij het wel. In de 89e minuut was het Schaap die JOS aan de broodnodige drie punten hielp: 2-3. Een mooie herrijzenis van JOS.

“Verwacht van JOS geen wekelijks spektakel, maar dat we soms door de ondergrens zakken wekt mijn verbazing. We moeten in deze competitie absoluut mee kunnen. In ieder geval in de stemming een stuk prettiger, dan de laatste wedstrijden”, sloot ten Bosch af.