Knappe zege Pancratius bij NVC

Pancratius heeft in de tweede klasse B haar tweede overwinning op rij geboekt. In Naarden werd NVC met 0-2 verslagen. De ploeg van Bart Jansen heeft nu zes punten uit vier wedstrijden. De wedstrijd begon met een minuut stilte omdat de opa van twee NVC-spelers was overleden.

Het eerste wapenfeit is echter voor NVC. Na een doeltrap van Rogier Schram zet de ploeg van Arno Splinter direct druk op de defensie van Pancratius. Het levert NVC direct balbezit op en geeft Paul Kalapnatsingh een goede kans, maar zijn schot gaat vanaf de zestienmeterlijn over het doel van Schrama.

Schermafbeelding 2014-09-28 om 20.20.30

In de fanatieke, maar sportieve wedstrijd, zijn beide partijen wat slordig met veel balverlies tot gevolg. De eerste kans voor Pancratius ontstaat na een kwartier spelen. Het schot van Roy Deken gaat echter ver over. Twee minuten later breekt Anouar Bousatta goed door via de rechterkant. Zijn voorzet bereikt Earvin Godfried maar Kalapnatsingh kon de inzet blokken. Godfried raakt bij die actie geblesseerd en moet niet veel later het veld verlaten.

Pancratius blijft kansen creëren. Een goed genomen corner wordt door Justin Ruijter ingekopt , maar doelman Gijs Roelofsen staat op de juiste plek. De ploeg van Jansen is duidelijk sterker en wint steeds vaker de ‘tweede bal’. DE wedstrijd speelt zich dan ook voornamelijk af op de helft van NVC. Pas tien minuten voor rust is NVC weer gevaarlijk, maar doelman Schram redt goed op de kopbal van Franklin de Jong.

Vlak voor rust moet NVC verder met tien man als Gilliam Hund de rode kaart krijgt die invaller Ralf Fenne neerhaalt na een prachtige steekbal van Bobby Bosma. Een rode kaart en een vrije trap is het gevolg. Bosma krult de vrije trap via de bovenkant van de late net over het doel van Roelofsen.

Het overwicht van Pancratius wordt pas na rust vertaald in doelpunten. Fenne, Dekken en Bosma (bal van de lijn gehaald) missen eerste nog een mogelijkheid, maar daarna is het raak. We zitten dan wel al in de tachtigste minuut. Een strakke lage voorzet vanaf rechts wordt door Danny van Ingen in de korte hoek binnen geschoven (0-1). Twee minuten later had Fenne de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn inzet is te matig.

Schermafbeelding 2014-09-28 om 20.20.35

Bij NVC is de hoop op een goede afloop na het doelpunt vervlogen. De 0-2 is dan ook een logisch gevolg. Bousatta is de doelpuntenmaker. In de slotfase is NVC nog een keer gevaarlijk, maar doelman Schrama onderschept de scherpe voorzet van Theo Visser.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.