Home / Zaterdag 1a / Knappe zege voor ZOB bij Voorschoten ’97

Knappe zege voor ZOB bij Voorschoten ’97

Uit bij Voorschoten ’97 heeft ZOB zich uitstekend hersteld van de uitglijder vorige week tegen Monnickendam. In Voorschoten deed ZOB uitstekende zaken om bij de onderste plaatsen weg te komen, door met 1-3 te winnen. In de eerste helft had Voorschoten ’97 een licht overwicht, en in de tweede helft was ZOB de betere ploeg. Verdedigend stond het goed bij ZOB, de tegenstander wist in de tweede helft na het doelpunt geen enkele kans meer te creëren.

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Voorschoten, een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de spits maar net naast gekopt. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, en daar waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. In de 29e minuut komt de spits gevaarlijk door, maar wordt door een uitstekende sliding van Rowin Mol gestopt. Een minuut later stuurt Dennis Jansen Dennis Pals de diepte in, alleen voor de keeper gaat zijn lob net over het doel. Een diepe bal van Voorschoten 97 brengt de spits in scoringspositie, keeper Bjorn Huisman weet zijn inzet knap te stoppen. In de 40e minuut komt ZOB op een 0-1 voorsprong. Dennis Jansen ziet de doelman iets te ver voor zijn doel staan, met een bekeken lob verrast hij die doelman die de bal maar met de grootste moeite kan tegenhouden, de afvallende bal wordt door de attent reagerende Colin Coenderman in het doel gewerkt. Vlak voor de wissel stuurt Dennis Jansen Colin Coenderman de diepte in, maar zijn inzet gaat net voor langs.

Meteen na de wissel komt Voorschoten 97 vanaf de aftrap op gelijke hoogte. Door het centrum profileert de spits van weifelend optreden in de ZOB defensie en kan simpel de gelijkmaker scoren. In de beginfase was de afvallende bal vaak een prooi voor Voorschoten 97, maar ZOB herstelde zich prima van deze tegenslag en komt steeds beter in de wedstrijd. In de 61e minuut kan een corner van ZOB maar net weggewerkt worden, de bal komt bij Dennis Pals die zijn inzet maar net naast ziet gaan. In de 70e minuut breekt Dennis Jansen door de verdediging van Voorschoten 97, hij wordt neergehaald door een verdediger die een gele kaart krijgt, daar waar rood zeker niet had misstaan.

Een vrije trap van Wouter van Os wordt bij de tweede paal door Rowin Mol maar net naast gekopt. In de 79e minuut komt ZOB opnieuw op voorsprong. Een corner van Dennis Pals komt bij de tweede paal bij de net ingevallen Jasper v d Kroon, die met een verwoestend hard schot de doelman kansloos laat. Een minuut later zet Dennis Jansen met een mooie steekbal Jasper v d Kroon alleen voor de keeper, maar nu gaat zijn inzet maar net naast. Na de snelle gelijkmaker van Voorschoten 97 herstelde ZOB zich prima, en werd er verdedigend geen kans meer weggegeven. In de 86e minuut komt een voorzet van Dennis Jansen bij de net ingevallen Yasin El Yaakoubi, die de bal maar net naast het doel schiet. Een minuut later combineert ZOB door de Voorschoten defensie, Dennis Jansen trekt de bal vanaf de achterlijn terug op de inkomende Dennis Pals, die met een beheerste schuiver de doelman passeert.

Een verdiende overwinning voor ZOB, dat uitstekende zaken doet in de strijd om de onderste plaatsen. Het blijft spannend onderin. Zwaluwen ’30 verpestte het kampioensfeestje van WV-HEDW, AFC verloor bij Die Haghe. Volgende week staat ZOB tegenover Argon, dat maar twee punten meer heeft. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 1a

Tekst: Jan van der Molen

Bekijk hier alle foto’s van José Mol

Kampioensfeest WV-HEDW door nederlaag minimaal een week uitgesteld

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB