Knooppunt na zege op Levski Sofia nagenoeg zeker van hoofdtoernooi UEFA Futsal Cup

Het Amsterdamse ’t Knooppunt heeft ook haar tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Futsal Cup gewonnen. In Noorwegen werd Levski Sofia West met 3-2 verslagen. De Amsterdammers zijn nu zo goed als zeker van het hoofdtoernooi.

Knooppunt kwam na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Tevfik Ceyar. De ploeg van Hicham Benhammou kon echter maar kort van die voorsprong genieten want dertig seconde later schoot Petev de 1-1 achter doelman Ennes van Maasbommel.

De wedstrijd was lang in evenwicht, maar vlak voor rust ging het mis voor de Amsterdammers. Met nog twee minuten op de klok zette Shute de Bulgaren, die de eerste wedstrijd ruim wisten te winnen, op voorsprong (1-2). Toch wist Adil Zouthane 22 seconden voor het einde van het eerste bedrijf na een uitstekende pass van Attaibi bij de tweede paal de verdiende 2-2 te maken.

Twee minuten na rust was het weer Ceyar die Knooppunt voor de tweede keer op voorspong zette. Een snel intrap van aanvoerder Jamal El Ghannouti zorgde voor de nodige verwarring en Ceyar tikte in de korte hoek binnen (3-2). Doelman Hadjiev behoedde de Bulgaren daarna voor een grotere achterstand door een vrije trap van Zouthane knap te keren.

Levski werd amper gevaarlijk, maar toch kreeg coach Benhammou het even benauwd toen zijn doelman Van Maasbommel een blessure aan zijn arm leek te hebben. De eerste keeper kon gelukkig zonder problemen het spel hervatten.

Aan de andere kant verliet doelman Hadjiev het veld en bracht Levski met Nestorov in de slotfase een extra veldspeler. Baten deed dat echter niet en Knooppunt bleef, op een schot van Nestorov in de laatste minuut na, zonder problemen overeind.

Zaterdag sluit Knooppunt de voorronde in het Noorse Tromso af tegen het Schotse TMT. Een gelijkspel is al voldoende om het hoofdtoernooi van de UEFA Futsal Cup te bereiken.