KNVB bereid te bemiddelen tussen FC Almere en Ligeon

De KNVB wil gaan bemiddelen in het langdurige conflict tussen FC Almere en Maurice Ligeon. Dat bevestigt Omroep Flevoland. FC Almere staat hier positief tegenover, nadat eerdere gesprekken met Ligeon de situatie alleen maar verslechterden. De oefenmeester heeft zelf nog niet gereageerd.

Ligeon werd in april op non-actief gezet nadat eerder gesprekken over contractaanpassing/-ontbinding tot niets uitliepen. Bij de arbitragecommissie werd de oefenmeester echter in zijn gelijk gesteld omdat FC Almere blijkbaar geen enkel geldig argument had aangedragen voor een ontslag. Daarop moest hij weer in staat gesteld worden zijn werkzaamheden te kunnen voortzetten bij de club, terwijl er met Jimmy Simons al een opvolger binnen was gehaald.

Afgelopen week werd de situatie pijnlijk duidelijk. Terwijl de vaste groep onder Simons op een bijveld en in eigen kleren trainde – de spelers waren uit de selectie gestapt omdat ze weigeren onder Ligeon te trainen – had Ligeon een aantal spelers, allemaal geen leden van de club, bij elkaar geraapt voor een training.

De KNVB heeft nu aangeboden op te treden als mediator en de zaak op een goede manier af te ronden. FC Almere wil nog altijd van Ligeon af, terwijl de oefenmeester zelf standvastig hoofdtrainer van de zaterdag tweedeklasser wil blijven, ook al heeft hij dan geen elftal voor zich.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)