Home / Algemeen / KNVB blijft vasthouden aan 15 juni als deadline voor overschrijvingen

KNVB blijft vasthouden aan 15 juni als deadline voor overschrijvingen

Ondanks dat er nog beslissingen moeten vallen in de nacompetitie, blijft de KNVB voor in de toekomst vasthouden aan de vastgestelde datum (15 juni) voor de deadline van de overschrijvingstermijn.

Vanuit clubs kwamen de laatste weken meerdere vragen waarom de overschrijvingstermijn sluit als er in de dagen daarna nog gevoetbald wordt. Vooral in het geval van mogelijke promotie of degradatie vinden ze dit moeilijk om hun selectie tijdig op peil te krijgen terwijl nog niet bekend is op welk niveau ze het komende seizoen actief zijn. In een reactie aan Het Amsterdamsche Voetbal laat de KNVB weten: “De afweging om 15 juni aan te houden, is dat het gros van de clubs, 99%, op 15 juni wel al uitgevoetbald is. Als we de overschrijvingsdatum verzetten, naar zeg 1 juli, dan moet het grootste deel van de clubs (administratief) langer doorgaan om de selecties op orde te krijgen/houden.”

De voetbalbond zegt het sentiment rond dit onderwerp in de gaten te houden en een verschuiving wellicht te heroverwegen ‘als het bij meer clubs pijn gaat doen’. Overigens hebben clubs tot vrijdag 21 juni (17.00 uur) de kans om dispensatiegevallen af te ronden. De KNVB ontving immers signalen dat clubs, om meerdere redenen, niet in staat waren gebleken om de overschrijving voor de deadline (15 juni, 23:59) te voltooien. Deze spelers kunnen alleen nog transfereren wanneer er duidelijk vastgesteld kan worden dat ze zich tijdig bij hun nieuwe club hebben aangemeld.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend