KNVB deelt zware straffen uit in zondag eerste klasse A en schorst speler voor 2 jaar

De tuchtcommissie van de KNVB heeft zware straffen uitgedeeld aan zondag eersteklasser Fortuna Wormerveer. De ploeg van voormalig OFC-trainer Martin de Groot kreeg drie punten in mindering. Tevens werd Ferry Heijnis voor twee jaar geschorst en moet hij andere spelers eveneens voor een lange periode missen. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van het duel tussen Fortuna Wormerveer en DEM.

Naast Heijnis kregen twee spelers zeven wedstrijden schorsing opgelegd en twee anderen nog eens vier wedstrijden. De club krijgt tevens een voorwaardelijke straf. Bij herhaling zal de club uit de competitie worden genomen. Tegenstander DEM kwam er een stuk beter vanaf. De club krijgt een punt in mindering en zag een speler geschorst worden voor twee wedstrijden.

Een ruzie tussen spelers en supporters van Fortuna Wormerveer en DEM na afloop van het duel zorgde er voor dat een speler van DEM een hersenschudding opliep. Ondanks dat het voorval niet binnen de wedstrijd plaats vond oordeelde de KNVB dat het incident valt in de categorie ‘zwaarste gewelddadige handelingen’. Deze week zal de KNVB met de motivatie komen op haar uitspraak van bovengenoemde straffen. Pas daarna willen de betrokken clubs officieel reageren.

Ondertussen zijn de punten in mindering wel in de stand verwerkt. Klik hier voor de stand in de zondag eerste klasse A waarin ook Purmersteijn, Zeeburgia en Legmeervogels uitkomen.

UPDATE: OP 24 november werd bekend dat na de beroepsprocedure de de staf van Fortuna Wormerveer is verhoogd tot vijf verliespunten. De straf van Ferry Heijnis werd terug gebracht na achttien maanden schorsing.

Archieffoto website Fortuna Wormerveer | Fortuna Wormerveer – DEM uit 2015. De spelers op de foto zijn niet de genoemde spelers uit bovenstaand artikel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!