KNVB-directeur Van der Zee wil met oplossing komen voor weekendvoetbal

Jaarlijks loopt het aantal zondagelftallen terug. Steeds meer clubs kiezen voor de zaterdag en in de top van de voetbalpiramide wordt, door een initiatief van clubs, zelfs bekeken of ze de Hoofdklassen regionaal kunnen indelen. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee wil serieus werk gaan maken van het weekendvoetbal.

“Iedereen ziet, tenzij je met een noodvaart tegen een doelpaal bent aangelopen, hoe de velden op zondag leger worden en op zaterdag (over)vol raken. Ik heb mij dan ook voorgenomen om voordat mijn nieuwe termijn als directeur amateurvoetbal er over drie jaar op zit, met een oplossing te komen voor de weekend problemen.”, schrijft hij in zijn wekelijkse column.

Voor de Hoofdklasse is er door de COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen, red.) een werkgroep in het leven geroepen om de wens voor regionale indeling verder te onderzoeken. In het district West 2 worden zelfs bijeenkomsten georganiseerd door de KNVB om het teruglopende aantal eerste elftallen op zondag te bespreken. Bovendien bestaat de kans dat in West 1 de nacompetitieschema’s worden aangepast vanwege het verdwijnen van onder meer EDO (1A), United/DAVO (3C) en Wijk aan Zee (3C).

Van der Zee streeft naar een oplossing. “Daartoe zullen we in de komende maanden de eerste stappen zetten en uiteenlopende verenigingen vragen om vrijuit in oplossingen te denken en niet voor de nostalgische pot te gaan hangen. Zo zullen zondagverenigingen onder ogen moeten zien, dat steeds meer mensen het weekend anders willen invullen dan met een traditioneel potje voetbal en zaterdagclubs kunnen niet meer achteroverleunen en denken: ‘het zal mijn tijd wel duren’. Het is nu aan de totale voetbalfamilie om de patstelling in het weekendvoetbal te doorbreken. “

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)