KNVB gaat voor verandering in competitie indeling

Afgelopen maandag heeft er bij de KNVB een overleg plaatsgevonden over de competitie indeling voor het seizoen 2014/2015. Uit dat overleg is naar voren gekomen dat er een aantal zaken gaan veranderen. De grootste verandering betreft de automatisering van de indelingen. Hierdoor zullen clubs via een druk op de knop in een bepaalde competitie worden ingedeeld.

Remko Hoek van KNVB West 1 legt uit wat er nu precies anders gaat worden. Hoek: “Voor de eerste elftallen vanaf de derde Klasse en hoger, dus tot en met de Topklasse, worden de indelingen verricht door ACPI, Automatisch Concept Poule Indeling. Dit houdt in  dat via een computer wordt gekeken naar de reisafstanden en dat op basis hiervan een competitie indeling wordt gemaakt. Daardoor zullen de reisafstanden voor de clubs minder worden en dat zal een vermindering van de reiskosten inhouden.”

Ondanks deze aanpassing zegt Hoek dat het merendeel hetzelfde zal blijven. “Hoe lager je komt, hoe meer voordeel er is voor een club. We hebben het afgelopen keer al getest en dat is ons toen goed bevallen”, aldus Hoek. Door deze verandering zullen de districtsgrenzen wel verdwijnen. Hoek:  “Maar ook dat heeft voordelen voor de clubs. Neem bijvoorbeeld Hillegom. Die zitten in West 1 ingedeeld, maar door deze aanpassing kregen ze wedstrijden die op vijf minuten afstand zijn. Daarnaast levert het ook meer derby’s op.”

Vanaf komend seizoen zullen alle clubs vanaf de derde Klasse en hoger starten met ACPI. Hoek hoopt dat de clubs net zo blij zijn met de aanpassing als de KNVB. Hoek: “Wij geloven dat dit allemaal voordelen heeft voor de clubs en ik hoop dat zij dat ook zo zullen zien.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)