KNVB haalt Real Sranang uit zondag 3C

Real Sranang is definitief uit de zondag derde klasse C verdwenen. De KNVB heeft de Amsterdammers woensdagmiddag uit de competitie gehaald. De resultaten van de hekkensluiter zijn geschrapt en de derde periode vervalt.

Het terugtrekken van Real Sranang werd een week geleden al aangekondigd door het bestuur. Bestuurslid Glenn Rudge zei toen, nadat de Amsterdammers niet kwamen opdagen voor de wedstrijd tegen De Meer, dat ‘structureel wangedrag’ hier de oorzaak van was. “Als bestuur zijn wij het zat geworden. Er wordt niet meer getraind, spelers komen niet meer, er is onderlinge ruzie en geen klik meer tussen spelers en trainer. We willen voorkomen dat de KNVB ons mogelijk zou royeren.”

Afgelopen weekend werd de wedstrijd tegen De Meer opnieuw ingepland, maar ook deze ging niet door. Daarop heeft de KNVB het besluit genomen het eerste elftal van de club uit de competitie te halen. Real Sranang heeft bovendien een boete gekregen. Eerder dit seizoen werd ook de Zaterdag 1 van de club teruggetrokken.

De resultaten van de hekkensluiter, die slechts zeven punten pakte, worden geschrapt. Ook degradeert er geen ploeg rechtstreeks. Wel vervalt de derde periode. Deze prijs gaat naar de hoogst geëindigde club zonder prijs. IVV en DCG hebben al een periodetitel.

Kijk hier voor de actuele stand in de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)