KNVB maakt extra plaatsen vrij in nacompetitie zondag

Enkele dagen voor de start van de nacompetitie heeft de KNVB ingegrepen met een nieuwe verdeling voor de zondagclubs. Door het verdwijnen van meerdere teams komen er extra plaatsen vrij in de tweede, derde en vierde klasse.

De voetbalbond kon pas handelen nadat de eindstanden bekend waren en duidelijk was hoeveel plekken er vrij zouden komen. “Uiteindelijk hebben we na afgelopen speelronde een nacompetitieopzet gemaakt en de clubs dinsdag geïnformeerd, ruim op tijd voor het begin van de nacompetitie”, luidt de reactie van de KNVB.

Bij de nacompetitie voor tweede/derde klasse valt de finaleronde weg. Ploegen die de eerste twee ronden hebben overleefd, spelen volgend seizoen in de tweede klasse. De verliezers van de tweede ronde krijgen een extra kans in een verliezersronde voor één plaats.

Voor de derde/vierde klasse is het afhankelijk wat er met Wijk aan Zee gebeurt. Mocht die ploeg (stopt met zondag) zich handhaven, gaan alle verliezend finalisten naar de derde klasse en als Wijk aan Zee daartoe behoort, gaan de overige drie verliezend finalisten door. Anders worden deze plekken verdeeld in een verliezersronde. In de vierde/vijfde klasse valt de derde ronde weg vanwege het teruglopende aantal teams. Dit betekent dat de winnaars van de tweede ronde zich gelijk plaatsen voor de vierde klasse.

Kijk hier voor de nieuwe verdeling van de nacompetitie zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)