KNVB maakt programma landelijke beker bekend

Voordat de finale van de districtsbeker in West I gespeeld is, weten finalisten JOS Watergraafsmeer en IJsselmeervogels wel alvast wie de tegenstander kan zijn in de volgende fase van het bekertoernooi. Gister (dinsdag 29 april, red.) heeft de KNVB voor geloot voor de kwartfinale van de bekerwinnaars in Nederland.

In het weekend van 24 en 25 mei staan deze kwartfinales op het programma. Voor de winnaar van West I, die komt uit de wedstrijd tussen JOS Watergraafsmeer en IJsselmeervogels, wacht de winnaar van West II. Op het sportpark van UVS zullen Capelle en Sportlust ’46 gaan uitmaken wie uiteindelijk het bekertoernooi in West II gaan winnen.

Ervan uitgaande dat JOS Watergraafsmeer zowel van IJsselmeervogels en de winnaar van Capelle-Sportlust ’46 wint, is de bekerwinnaar van het district Zuid II de volgende horde naar de finale van de landelijke amateurbeker. De tegenstander in deze wedstrijd zal een zondag Topklasser zijn, aangezien JVC Cuijk en EVV uit Echt zich geplaatst hebben voor de finale.

In de loting voor de landelijke beker werden Zuid II en Oost vrijgeloot voor een wedstrijd in de kwartfinale. Vorig seizoen was Argon de uiteindelijke winnaar van de landelijke beker. Nadat eerst GVVV werd verslagen in de finale van de districtsbeker, was Patrick Lokken bepalend in de nationale finale door twee keer te scoren tegen De Treffers (3-2). Lokken, dit jaar uitkomend voor JOS Watergrafsmeer, kan bij winst op IJsselmeervogels eventueel op herhaling.

Bron: KNVB.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)