Home / slideshow / KNVB maakt richtlijnen voor promotie en degradatie bekend

KNVB maakt richtlijnen voor promotie en degradatie bekend

De afgelopen weken konden teams een verzoek indienen bij de KNVB om alsnog te degraderen of te promoveren, ondanks dat het seizoen geschrapt is. Daar werd door de Amsterdamse ploegen gretig gebruik van gemaakt. De bond is nu druk bezig met het bekijken en verwerken van die verzoeken, maar heeft alvast bekend gemaakt wat de richtlijnen zullen zijn.

Degraderen kan alleen als uit de lagere klasse of divisie ook een team heeft aangegeven te willen promoveren.

Voor promotie zijn de richtlijnen wat ingewikkelder. Voor elke klasse en divisie stelt de bond een fictieve ranglijst op, waarbij het gemiddelde aantal punten per wedstrijd het belangrijkst is. Als dat voor meerdere teams gelijk is, wordt gekeken naar het gemiddelde doelsaldo. Mocht ook dat geen uitsluitsel geven, dan telt het gemiddelde aantal doelpunten vóór. De nummers 1 op de fictieve ranglijsten komen logischerwijs als eerste in aanmerking voor promotie.

Een belangrijke toevoeging is dan nog dat van de tweede tot en met de vijfde klasse de opvulling van open plaatsen binnen het district plaats vindt, vanaf de eerste klasse en hoger zal hier landelijk naar gekeken worden. Half juni wil de KNVB de conceptindeling bekend maken.

Morgen vind je op Het Amsterdamsche Voetbal een overzicht van welke Amsterdamse ploegen op basis van deze richtlijnen de beste kans hebben op promotie.

Zeker 24 Amsterdamse teams hebben promotie aangevraagd

 

Send this to a friend